Her fırsatta bir önceki belediye başkanın borç bıraktığını öne sürerek, hizmet yapmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 2 yıl sonra ilk icraatını 17 KM bisiklet yolu olarak açıkladı. Şehirde su sıkıntılarının had safhada olduğu, ekolojik dengenin bozulduğu, fabrikaların pis sularının Aksu çayını kirlettiği bir zamanda yapılan bisiklet yolu ise eleştirilerin hedefi oldu. Bisiklet yolunun açılışına ise dünyanın en büyük bisiklet kullanıcı olan Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet katıldı.

HEM PROGRAM YAPIYORSUN HEM YANLIŞ YAPIYORSUN

Yaptığı her program ve her konuşma olay olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Avrupa Hareketlilik Haftası ve Türkiye’nin Yeşil Masalları İnsiyatifi Etkinlikleri kapsamında önceki gün Bisiklet ve Yürüyüş’ programı gerçekleştirdi. Trabzonlu bir kadınla yaptığı diyalog hala hafızalardaki tazeliğini koruyan Güngör’ün düzenlediği bu programda korona virüse tedbirleri hiçe sayıldı. Bir bisiklete iki kişinin bindiği görüntülerin sosyal medyaya düşmesi ile birlikte tepkiler çığ gibi büyüdü.

ATALARIMIZIN BİR SÖZÜ VARDIR EVE LAZIM OLAN CAMİYE HARAM DİYE

Kahramanmaraş kırsalında vatandaş su sıkıntısı çekerken, metropol olma yolunda ilerleyen Türkoğlu’nda ise deyim yerinde ise çevre katliamı yaşanıyor. Bir kağıt fabrikasının Kılılı mahallesinde kanala bıraktığı atıksu nedeniyle vatandaş isyan ediyor. Bisiklet yolu yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e sert tepki gösteren vatandaşlar, “Eve lazım olan camiye haram” diyerek tepkilerini ortaya koydular.