Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi, pandemiden dolayı ilçesinde müzik organizasyonlarından biri olacak Elbistan Festivali düzenliyor. Son günlerde yolsuzluk haberleri ile çalkalanan Elbistan İlçesinde Belediye Başkanı Gürbüz'ün festival düzenleyerek bir nevi ilçe halkına şirin gözükmeye çalıştığı öne sürüldü.

MESAİ BİTİMİ ZORUNLU ÇALIŞMA
Elbistan Belediyesi bünyesinde çalışan tüm personele festivale gitmeleri için mesaj attı. Telefonlarına gelen mesajla okuduklarına inanamayan personel, ''festival için adam bulamıyorlar, mesai bitmeden bize festivalin yapılacağı alana gidin demeleri ne kadar etik'' demekten kendilerini alamadılar.

FESTİVALE KATILIM AZ
Festivale katılımının az olduğu gerekçesiyle Elbistan Belediyesi idari binasında çalışan personellerine de katılım mesajı atarak sözde şov yapmak istediği bilgisine ulaşıldı. Festivale Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ünde katılacağı açıklanmıştı. Ancak kortejde Büyükşehir Belediye Başkanının olmadığı görülürken ''Hayrettin Güngör ile Mehmet Gürbüz'ün arasının limoni olduğu o yüzden festivale katılmadığı halk arasında en çok konuşulan konuların başında gelmeye başladığı'' öne sürüldü.

PANDEMİ DOLAYISIYLA VİRÜSE DİKKAT 

Son günlerde Türkiye'de Covid artarken ve Kahramanmaraş kırmızı kategoride iken, ''Elbistan ilçesinde böyle bir konserin düzenlenmesi ne kadar doğru, bunun vebalini kim alacak?'' serzenişlerde halkın bulunduğu belirtildi.