Türkiye'de yetkililer her gün koronavirüsle mücadelede tedbirin önemini vurgularken, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde ortaya çıkan görüntüler 'pes' dedirtti.

29 Nisan Perşembe günü başlayan ve 17 Mayıs 2021 tarihinde son bulacak olan sokağa çıkma yasağı devam ederken adı sürekli gündemden düşmeyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün bir skandalı daha ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta perşembe günü özel bir tesiste basın toplantısı düzenleyen Başkan Gürbüz, ihalelerdeki yolsuzluk iddiaları, şeker alımı, şeker fabrikasına verilen kireç taşı ve bisiklet yolu için alınan boya başta olmak üzere tüm iddialara açıklık vermeye çalışmıştı.

Basın toplantısının ardından ve sokağa çıkma yasağının olmasına rağmen yakın arkadaşlarıyla birlikte yerel TV'de tekrarı verilen basın toplantısını izlerken puro alemi yaptığı o anlar kaydedildi.

AK Partili Meclis Üyesi D.Ç.'nin evinde bir araya gelindiği iddia edilen bu görüntülerde petrolcu ve banker bir ismin purosunu yakması ve sonra kendi purosunu yakarak dumanını tüttürmesi ile çekilen bu görüntüler sosyal medya hesabından paylaşılınca kamuoyunda infiala yol açtı.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER
Elbistan genelinde bu olaya büyük tepkiler verildi. Sosyal medyada verilen tepkilerde özellikle; ''Hani pandemi nedeniyle kimse kalabalık iftar programında bulunmayacaktı. Hani bir araya gelmek yasaktı. Mehmet Gürbüz'ün dokunulmazlığı mı var ki, o gidiyor bir Meclis Üyesinin evinde İftar yapmaya, kalabalık bir oda içinde puro tüttürmeye ve bunu çekip sosyal medyada paylaşılmasına izin vermeye yazıklar olsun'' yazılıp insanların birbirine bu video görüntülerini paylaştıkları ve ''bakın bakın belediye başkanı hiç umrunda değil, usulsüzlük olmuş, yolsuzluk olmuş, umrunda değil, kendini televizyonda tekrar izlemekten keyif aldığı belli, yaksın içsin puroyu elbistan halkı ekmeğinin derdindeyken, insanlar açlıktan ekonomi zorluklardan intihar ederken o puro yaksın içsin, keyif çatsın. Allah büyük o sandık gelir nasıl olsa'' dedikleri öne sürüldü.