Kahramanmaraş’ta yapılan binaların altında bulunan kimi cafe, kimi pastane, kimi ise market olarak açan firmalar bir nevi çekme mesafelerini içine dahil edip kullanma yolunu seçiyorlar.

Kanal Maraş'a bu konularla ilgili o kadar çok şikâyetler ve ihbarlar yağıyor ki, sırasıyla araştırıp, inceleyip haber yapıp, kamuoyunu aydınlatmaya ve bilgi sahibi yapmaya gayret ediyoruz.

HER YERDE GÖRMEK MÜMKÜN

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi Büğlek Mahallesinde yapılan A-101 markette aynı doğrultuda çekme mesafesini kullandığı görüldü. Aynı cadde üzerinde hemen hemen birçok işyerinin çekme mesafesini kapatıp işyerine kattığı görmek mümkün, vatandaşların birçoğu ''bu şehirde herkese ayrı uygulama yapıldığını dile getirip, bırakın bu caddeyi Dogukent ana yolunda da bu tür çekme mesafelerini işyerleri içine katarak kullandıklarını'' söylediler.

Küçücük inşaatlara kanunları ve yönetmeliği harfiyen uygulayan ve çekme mesafelerini uygulatan Dulkadiroğlu Belediyesi, Büğlek Mahallesinde bulunan markete ve diğerlerine iddia edildiği üzere göz yumduğu belirtildi. Meclis üyelerinin bile muzdarip olduğu çekme mesafelerine yönelik market ve diğerlerine ne gibi işlem yapılacağı kamuoyunda merakla beklenirken, ''İmar Yönetmeliği Dulkadiroğlu ilçesinde uygulanmıyor mu?'' Sorusunu akla getirdi.