Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bazı ziyaret, açılış ve iftar programlarına katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta ilk olarak Vali Vahdettin Özkan'ı ziyaret etti. 

Valilikten sonra İl müftülüğüne geçen Görmez, yeni atanan müftü Celal Sürgeç’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kanalmaras.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'ın: “Abdulhamidhan Camisi'ni ele geçiren bu şehirdeki bazı hoca tayfaları vakıf kurarak bu camide namaz kıldırıyor? Burada namaz kılmak caiz midir?” sorusuna Görmez: “Camiler Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlıdır. Abdulhamidhan Camisini Kahramanmaraşlılar yaptılar. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da oldukça önemli katkıları var. Orada cuma namazını kılacağız. Kimden ve neden bahsettiğini bilmiyorum ama bütün camiler zaten Allah'ın evidir. Camiler devlet dairesi değildir. Camiler Allah'ın evleridir. Hem de bütün milletindir. Yönetimi de Diyanet İşleri başkanlığına aittir” dedi.

Görmez konuşmasında şunları dile getirdi: “Şehrin maneviyatını elinde tutan ona rehberlik yapan, ilim ve maneviyat konularında rehberlik yapan bir memleket. Ben de yakinen biliyorum eğitim merkezimizde uzun süre eğitimcilik yapan değerli il müftümüzün Kahramanmaraş Diyanet hizmetlerinde yeni bir dönem başlatacağını, başladığına inanıyorum. Sizlerle birlikte, tabii ki valimiz, belediye başkanımız, işadamlarımız  ile el ele, kol kola vererek, çok farklı bir güzellik ortaya çıkarıyor. Cenabı Hak bunları eksik etmesin. Buna çok ihtiyacımız var.

Diyanet sadece Türkiye'nin diyaneti değil artık. Diyanet İslam coğrafyasının Diyaneti. Burada hizmetlerimizi tamamlamalıyız ve artan hizmetlerimizi de dünyaya taşımalıyız. hamdolsun şu anda Ramazan ayı içerisinde bazı ekiplerimiz, Afrika'da. Bazı ekiplerimiz Rusya'da. Bazı ekiplerimiz Orta Asya'da, Balkanlarda. Bir ekibimiz Gazze'de. Bir ekibimiz Arakan'da. Bir ekibimiz Filipinler'de, Somali'de. Bu hizmetler artarak devam edecek”

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtluş Karaaslan)