Derinleşen ekonomik kriz kendisini hayatın her alanında her geçen gün daha fazla hissettirirken, CHP Onikişubat ilçe başkanı yaptığı yazılı açıklama ile Büyükşehir Belediyesine teklifte bulundu.

Günlerdir konuşulan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün tasarruf adı altında 'yerel basın'ı kategorilere ayrılmasına vesile olması kentteki gazeteciler tarafından tepki toplarken, bu konu hakkında CHP'den destek açıklaması geldi.

CHP Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş yaptığı yazılı açıklama da yerel basına sahip çıktı.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ateş, AK Parti'ye ait belediyeler yerel basın emekçileri ile ilgili bir algı yürütülmek istendiğini üzüntüyle gördüğünü dile getirerek şunları söyledi;

"Yerel medya ülkemizin olmaz ise olmazıdır. Yerel medya şehirlerin ana unsurudur. Yerel medya olmaz ise ulusal medya olmaz, yerel medya olmaz ise insanlar olan bitenden haberdar olamaz. Son aylarda şehrimizdeki yerel medya birileri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Tüm siyasi hayatım boyunca görmediğim biçimde bu şehirdeki yerel gazeteciler dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Kategorilere ayrılmaktadır. İIktidar ulusal medyada yaptığı düzenlemeyi yerelde de yapma hevesi ne düşmüştür.

''TEHDİT EDİLİYOR''
Yerel medya mensupları işlerini yapmayan sadece para toplayan kişiler olarak topluma gösterilmeye çalışılmaktadır. Ekonomik ambargo ile karşı karşıya bırakılmaktadır. İktidara mensubu olan kişiler basın için komisyon kuruyor bu komisyon vasıtasıyla özellikle belediyelerden kime ne reklam verilecek tespit edilmeye çalışılıyor. Ve perdenin arkasında daha farklı oyunlar dönüyor ve basın mensupları bizim aleyhimize yazı yazılırsa sizi listeden çıkartırız diyerek tehdit ediliyor.

''HABERLERİNİZİ YAPARKEN İYİ, ELEŞTİRİRKEN KÖTÜ''
Her meslek grubunda olduğu gibi basın mensuplarının da bir evi ve geçindirmek zorunda oldukları aileleri var, aldıkları para emeklerinin karşılığı doğal olarak, reklam alamazlar ise gazetelerini satamazlar ise nasıl geçirecekler, sizin haberlerinizi yaparken reklamınızı yaparken seçimlerde boy boy fotoğraflarımızı yayınlarken iyi ama, sizi eleştirdikleri zaman kötü, böyle bir şey kabul etmek mümkün değil, basın özgür olmalı, özgürce yazmalı, eğer basının yazdığında yanlış ya da hatalı bir şey varsa tekzip ve yargı yolu diye bir şey var. Yapılan yanlış haber düzeltilir düzeltilmez art niyetli ise yargı yoluna gidilir. Biz biliyoruz ki yanlış yalan haber yapan yayın organlarının ömrü hep kısa olmuştur. O yüzden basının üzerindeki demokles kılıcını kaldırınız.

''BASIN İŞİNİ YAPSIN''
Yerel basını kontrol altına almak düşüncenizden vazgeçiniz, basın mensupları bırakın özgürce işini yapsınlar. Bunları yapmaz ve bu düşünce ve ısrar ederseniz memleketimiz zarar görecek, insanlar zarar görecek, vatandaşlarımız olup bitenden haberdar olamayacaklar, vatandaşın haber alma hakkı bir nevi engellenmiş olacak.

''BİLBOARDLARIN GELİRİ BASINA VERİLSİN''
2014 yılında büyükşehir belediye başkan adaylığımız sırasında önerdiğimiz bir proje vardı, bu projeyi tekrar öneriyorum. Gelin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bilboardların gelirinin belli bir yüzdesini basın mensuplarına reklam ücreti olarak dağıtalım, hiçbir ama fakat demeden gerçek anlamda basın mensubu olan bu işi ciddiyetle yapan, bu işi mesleği olarak görüp ciddi şekilde bu işi yürüten insanlara özgürce çalışabilmeleri için böyle bir imkan verelim. Her meslek grubunda olduğu gibi bu mecrada da bu işi farklı amaçlar için kullanan insanlar olabilir ama bu bütün basın mensuplarını aynı kefede görmeyi hepsini aynı şekilde değerlendirmeyi gerektirmez.

''BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞSUN''
Bu anlamda bu sehirde çok zor şartlar altında habercilik yapan, gazetecilik yapan, ciddi anlamda maddi sıkıntılar içerisinde ayakta durmaya çalışan, tüm basın emekçilerine saygı ile selamlıyor bu sıkıntının bir an önce çözüme kavuşmasını temenni ediyorum."

(Kaynak: Kanal Maraş)