Muhafazakar zenginlerin bekarlığa veda, kına gecesi, düğün, mevlid, doğum, halilelik, hoş geldin partisi gibi organizasyonlarda, lüksün ön plana çıkarılması kamuoyunda tartışmalara neden oluyor.

Kanal Maraş Açık Masa programı yorumcusu Mehmet Bağrıaçık, lüks araçta uyuşturucu kullanırken görüntülenen AK Parti Genel Merkezi büro personeli Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks ve şatafat içinde nasıl yaşadığının da önemli bir konu olduğunu belirterek düşüncelerini sosyal medya hesabından dile getirdi.

Bağrıaçık yazısında, “Partilerini çok da lüks olmayan Mercedes ve Audi araçlarında sürdürdü. Düşmez kalkmaz bir Allah diyerek de atalarına ve atasözlerine bağlılığını her yerde söyledi. Anadolu’da boşta kalıp pudra şekerle vakit geçireceğine Partinin Genel Merkezine kapak atması gerekti." görüşünü savundu. 

Bağrıaçık şu ifadeleri kullandı: 

Adam çaycı, adam ayakçı, adam fotoğrafçı, adam yağcı, yıkamacı ama iyi bir insan avcısı,

Nerde akşam orda sabah olan hayatında ne spordan anlardı ne de siyasetten.

Sağda solda sümüğünü çekip gezerken bir seçimde şans vurdu hayatına o da topa vurdu ve gol oldu.

Önce belediyeye kapağı attı ardından sözleşmeli personel olarak sonra sözleşmeli müdür oldu... Nasıl oluyorsa... sonra da sözleşmesinde olan görevleri layıkı ile yaparak yükseldikçe yükseldi, yükseldikçe yükseldi.

Makam mevki yükselince boşlukta kalmamak için de alt tarafı mor yüzlükler, yeşil ikiyüzlüklerle dolduruldu.

Artık makamlardan düşse de aşağıya, sözleşmeler yırtılıp atılsa da temel sağlama alındı.

Kervan giderken heybe doldu, çeşme akarken testi doldu. Derken, sabah oldu erken ve yapılan belediye seçiminde ne mevki kaldı, ne makam me de kendine bakan...

Allah'tan ki bu günler için kenarda köşede tasarruftan biriktirdiği birkaç milyon dolarcık vardı da muhanete muhtaç olmadı.

Alışkanlık halinde devam ettiği mütevazi arkadaş toplantıları, alışkanlık yaptığı 'Pudra Şekeri' partilerini çok da lüks olmayan Mercedes ve Audi araçlarında sürdürdü.
'Düşmez kalkmaz bir Allah' diyerek de atalarına ve atasözlerine bağlılığını her yerde söyledi..

Anadolu’da boşta kalıp 'pudra şeker'le vakit geçireceğine Partinin Genel Merkezine kapak atması gerekti.

Birileri bir diğerine tavsiye etti. Tavsiye edilen de görev vermekten gurur duyduğu adamı asgari ücretle çalışırsa işe alacağını belirtti.

İşe alınsa üste para verecek olan delikanlı bu teklifi canı gönülden kabul ederek Vatan, millet, Sakarya mefkuresi ile görevi kabul edip vatan için bayrak için ezan ve Kur'an için göreve başladı.

Paranın ne önemi verdı ki mefkure yanında. Bir yanda vatan diğer tarafta bayrak. Bir yanda olsa da asgari ücret ne fark ederdi ki...

Para herşey değildi. Dava adamı için. El kirinden öte ne idi... Ankara'da asgari ücretle yaşamak KADERİ ise O KADERİ yaşamaya hazırdı. Zaten Allah kendisine muhtaç olmayacak kadar Lüks arabalar, evler, paralar nasip etmişti.

Her günü bir diğerinden hareketli geçen Parti çalışmalarında kimler, kimlerle tanışmadı ki.

Kimlerin elini sıkmadı, kimlerin önünde dört takla atmadı ki.

Çarşaf-Çarşaf resimleri vardı. Kimsenin yanına yaklaşamadığı siyasetin ve ülkenin yönetiminde söz sahibi olan kişilerle.

Yanına yaklaşırsan yüzlerce silahın sana çevrildiği yetkililerle omuz omuza, yan yana resimleri gayet normal ve sıradan işler haline geldi. Mutluluk çubuğu hiç bitmeyecek gibi her gün çekilirken saltanatın da bir gün sallanacağı ve pey ve payların eşit dağıtılmadığında sorunların yaşanacağını genç yaşının verdiği acemilik, tecrübesizlik ve şımarıklıkla farkına varamadı.

Sonunda Mutluluk çubuğu ile resmi basında yayınlanınca oyun bozuldu.

Herkesi aptal yerine koyup basamakları onar onar tırmanan akıllı insanın savunması da akıllı idi..

“Arkadaşlarla mahsus uyuşturucu ve keyf verici ürünleri çeker gibi yapalım da milleti trolleyelim. Aslında ben Pudra Şekeri çekiyordum" dedi.

Yıllarca çikolata üretip pudra şeker kullanan biri olarak pudra şekerin her yerde kullanıldığını gördüm ve bilirim ama burunda kullanıldığını ilk kez öğrendim... (YERSEN)

Şimdi oturup vicdanen şu sorgulamayı yapalım..

Yukardaki profildeki insan tip her partide mevcut. Bundan dolayı partileri direk suçlamak bence haksızlıktır.

ANCAAAAAKKKKK...

Bu profildeki insanların işe alınma makamsal yükselme, parasal yükselme ve o profili koruyup kollayanların hesap vermesi gerekmez mi...

Pudra Şekeri çektim deyip salıverilen şahsın Bütün Mal varlıkları dondurulup inceleme yapılmaz mı?

Bu profildeki adamı koruyup kollayanlar ortaya çıkmazlar mı?

Hayır! ne mâl varlığına el koyuyorlar "NEREDEN ALDIN?" diye soruyorlar ne de onun almalarına sebep olanlara hesap soruyorlar...

İşte benim de yüreğimi yakan bu..

YAPANIN YANINA KAR KALMASI... HIRSIZLIK VE YOLSUZLUĞUN MEŞRULUĞU..

PUDRA ŞEKERİ ÇEKMENİN SUÇ OLMADIĞI BİR ÜLKEDE BUNLARI GÖRMEK VE YAŞAMAK KANIMA DOKUNUYOR...

Siz ayağınıza sıkıyorsunuz ama biz beyin travması geçiriyoruz...