Göreve geleli 2 yıl gibi bir zaman olan Başkan Güngör, hala bir proje üretemeden görevde kalan tek belediye başkanı olarak ün saldı. Ne zaman prestiji veya kendi ile ilgili bir dedikodu çıksa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a başvurarak, devletin bakanlarını kente getiren Güngör, kendini proje yapmaya davet eden herkese belediyenin borcu var diyerek geçiştiriyor.

BU BORÇ SADECE BİZDE Mİ? ANTEP’İN, MALATYA’NIN BORCU YOK MU?
İller Bankası verilerine göre (değişebilir) Kahramanmaraş’ın 4 katı borcu olan Gaziantep her gün neredeyse bir proje üretirken Kahramanmaraş’ın yerinde sayması ise nitelikli iş gücünün ve beyin göçünün de önünü açıyor. Kahramanmaraş’ta her manada yeterince hizmet alınmaması kentteki yetişen beyinleri komşularımıza göç veriyoruz. Hal böyle iken Başkan Güngör, yatırım ve proje ikliminin oluşturduğu bu havayı bir türlü şehre yansıtamadığından şehirdeki o puslu hava hala devam ediyor.

BUGÜN BAKAN YARIN CUMHURBAŞKANI PEKİ YARIN KİM GELECEK, ABD BAŞKANI MI?
Trabzonlu kadına, 2019 yılının Kasım ayında “Sizi Biz Müslüman Yaptık” diyerek polemiğe giren Başkan Güngör’ün bu prestij kaybını örtmek için yine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın devre girmesi ile birlikte 2019 yılının Aralık ayında Kahramanmaraş’a Trabzonlu İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil geldi. Hemen ardından 2020 yılı Şubat ayında ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gelerek, bu olayın üstünü ustalık ile kapattılar. Peki bunlar yaşanırken kentte yine yatırım yapılmadı, yine yapılmadı.

YATIRIM İKLİMİNİ OLUŞTURMAK İÇİN FON LAZIMSA BU ŞEHRİN İŞ ADAMLARI VE VATANDAŞLAR SİZE YARDIM EDEBİLİR
2 yıldan bu yana kitaptı, dergiydi veya gazete ile uğraşılacağına, kadir şinas Kahramanmaraşlıların karşısına çıkıp: “Ey Kahramanmaraşlılar hepinizden destek bekliyoruz, yatırım için” denseydi bu memleketin evlatları gözünü kırpmadan yardım yapardı. Ama şu ana kadar yapılmayan yatırımların ise bu saatten sonra yapılır mı? Yapılmaz mı?  sorusunu kamuoyu merak ediyor.

ŞOVA GEREK YOK MÜSAADE İSTEYİN BU HALK SİZE ONU DA TANIR 
Önsen köprüsü diye 2 büz koyularak yapılan yolun geçici olarak vekilleri götürüp sosyal medyadan açtığını söylemesi vatandaş tarafından kınanırken, deliçay denen mevkiine 25 metrelik köprü yapıldı denilmesi ise akıllara durgunluk verdi. Asıl yapılması gereken yere köprü yapmayan Güngör, sonra da yapılsa olacak yere büyük bir hizmet yapmış gibi kamuoyuna lansetmes Kahramanmaraş’ın neler kaybedeceğini gözler önüne serdi.

BİZDE OLUMLU GÜZEL HABER YAPMAK İSTİYORUZ
Şehrin bir ferdi ve kurumu olarak bizde güzel haberler yaparak şehrin önemli gelişmelerini duyurmak istesek te, Başkan Güngör’ün bu tutumu ile bunun zor olacağı kanaatindeyiz. Ne yatırım iklimi ne de güzel bir proje adına bir yol alamayan, şehrin dinamiklerinin harekete geçirerek projeler üretmeyen bir yönetim şekli izler olduk. Bizde yeni ve güzel projelerin hayata geçirilmesi sonucunda güzel ve Kahramanmaraşa ybu hizmet yakıştı diye haberler vermek istiyoruz. Ama her geçen gün bu umudumuzu kaybediyoruz. Umarım bizler yanılırız.