İl Başkanlığı binasında işçilerin sorunlarını dinleyen Başkan Özdemir, “Yaklaşık 93 arkadaşımızda bir mağduriyet oluşmuş, bu mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapıldığını” belirtti.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Suriyelilerin kaldığı konteyner kentte çalışan işçilerin iş akitlerinin sona ermesi dolayısıyla açıklamada bulundu.

İl Başkanılığı binasında açıklamada bulunan Başkan Özdemir, 

"Bugün AFAD Başkanlığımızda yani geçici barınma merkezinde çalışan işçilerimizin bir kısmının iş akdi sona ermiş, aslında önce onu tanımlamak gerekir. Daha önce ihaleyi alan firmanın süresi bir Ekim'de bittiği için ve yeni işide alamadığı için başka bir firma aldığı için o ihalede çalışan personellerin görev iş süresi dolmuş aslında. Ama yeni iş alan firma, bu arkadaşlarımızın bazılarını değerlendirmemiş, bazılarını değerlendirmiş ve aynı zamanda da AFAD yeni ihalede kadroda eksiltmeye gitmiş. 254 tane personel çalışıyor iken 161 tane personelle yeni ihale yapılmış. Doğal olarakta vatandaşlarımızda bir mağduriyet oluştu. Yani yaklaşık 93 tane arkadaşımızda bu konuda bir mağduriyet oluşmuş."

Hem Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ beyle hem AFAD başkanımız Mehmet Güllüoğlu beyle, Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal bey aracılığı ile konuştuklarını ifade eden Başkan Özdemir, "AFAD başkanımız bizi aradı ve bu mağduriyetinin giderilmesi ile ilgili şöyle bir formül geliştirdiler. Bu arkadaşlarımızın 64 tanesini daha yeniden alabilmek için iş artışı sözleşmesinde olan iş artışını kullanalım dediler."

Bu şekliyle 64 arkadaşımız yeniden işe alınacağını söyleyen Başkan Özdemir, "Yani toplam 93 kişiden sadece bir otuz civarında arkadaşımız veya 27, 28 arkadaşımızın mağduriyeti söz konusu olacak. Onlarada söyledik. Elimizde mümkün olan iş imkanı olursa, devletimizin imkanları nereyse hangi kurumlarsa onlara mürecat edip onlarında mağdur olmaması ile ilgili AK Parti İl başkanlığı, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanlarımızla birlikte onlara katkı sağlayacağız. Alınacak 64 kişide de bir siyasi referans olmaksızın, en çok işe ihtiyacı olan yani ailesinde bu konuda başka geliri olmayan, tek bu maaşla geçinen, çocuk sayısı ordaki hizmet sayısı gibi objektif kriterlerle bir değerlendirme yaparak komisyon kurup, na göre işe alacakar. İnşallah böylece mağduriyetlerini gidermiş oluruz" dedi.