Başkan Mahçiçek mesajında,  "Aradan 99 sene geçmesine rağmen o kurtuluş günümüzün çok anlamlı bir şekilde Kahramanmaraş'ımız da kutlanması son dere gerçekten dikkate değer bişey. Bu memleket Sütçü İmamlarıyla, kahramanlarıyla ve bu memleket için mücadele eden kanını veren şehitlerimizle beraber, Kahramanmaraş'ımızı kurtardıkları bir gün. Gerçekten Kahramanmaraş Türkiye'de ki; İstiklal mücadelesinin, meşalesinin başlangıcının oluştuğu ya da oluşturulduğu bir kent. Dolayısıyla Türkiye'nin ülkemizin kurtuluşunda da bir mihenk taşı. Onun için Kahramanmaraş'ımızın bu özel gününde bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin Kurtuluş Bayramı'nı kutluyorum tebrik ediyorum. 

"100. YILI ULUSLARARASI BOYUTTA KUTLAMAMIZ GEREKİR"

Önümüzdeki yıl Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun İnşallah 100. yılı. Bu 100. yılı belki uluslararası boyutlara taşıyarak çok daha anlamlı hale getirmek çok daha özel kutlamalar yapmak gerekir diye düşünüyorum.  Bunu da İnşallah önümüzde ki sene yeni dönemde, yeni belediye başkanlarımızla beraber, bu 100. yılı uluslararası boyutta kutlamak için İnşallah gerekli çalışmalar yapılır.

Ben bu vesileyle bu ülke için bu memleket için kanını canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla minnetle anıyorum. Cenabı hak böyle güzel günleri kutlamayı nasip etsin ama başka bir defa daha da mukabil ülkemizi işgalcilerden, hainlerden muhafaza buyursun diye dua ve temenni ediyorum. Bunları hep yaşadık, bu ülkenin içinde bulunduğu şartları görecek olursak, kuşatılmışlığını görecek olursak, bu ülkenin bu memleketin hâlâ o müstevyiler tarafından, işgalci güçler tarafından, yada bugün kü adıyla emperyalistler tarafından kuşatıldığını hep biliyoruz görüyoruz ama bu millet İnşallah hep ayakta hep o mücadelelerini İnşallah sürdürecek ve o emperyalist ülkelere, müstevyilere, istilacılara, İnşallah fırsat vermeyecektir. Cenabı hak dediğim gibi tekrar böyle güzel günlerde mutlu günlerde buluşmak birlikte olmak dileğiyle hepimize kutlu olsun sağlık ve esenlikler versin diye temenni ediyorum. Bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerime hemşehrilerime selamlarımı muhabbetlerimi ve tekrar güzel günlerde buluşma dileklerimi iletiyorum" dedi.