Güngör yönetiminin göreve gelir gelmez işçi kıyımı yapması ve sonrasında bazı işçilerin aldığı bazı yasal ücretleri kesmesinin ardından devreye işçi sendikaları girmişti.

Sendikalar ile belediye başkanı arasında geçen kıyasıya pazarlık sonucunda Hizmet İş sendikasının istediği: “120 TL ve ilave %14 ücret zammı artışı, üst yevmiye alanlara ise %16 ücret zammı” Güngör tarafından ret edildi. İddiaya göre teklifleri ret eden Güngör’ün: “İster Çalışın ister Çalışmayın” dediği de öne sürüldü.

Konu hakkında işçileri bilgilendirme mesajı atan Hizmet İş Sendikası ise şunlara yer verdi: “Bugün yapılan, Toplu iş sözleşmesi görüşmesi sonucu İşverenin zam teklifi çok düşük olduğu için anlaşma sağlanamamıştır. Sendika olarak bizim en düşük ücret alanlara taban yevmiye teklifimiz 120 TL ve ilave %14 ücret zammı artışı, üst yevmiye alanlara ise %16 ücret zammı artışıdır. Bu ücret zammı dışında bir anlaşmayı kabul etmeyeceğimizi beyan ettik. Diğer sözleşme toplantımız, Asgari ücret zammı belirlenmesinden sonra yapılacaktır. İşçi kardeşlerimiz; sizler merak etmeyiniz, Sendikamız HİZMET-İŞ Emek ve Alın terinize en iyi şekilde sahip çıkacaktır. İyi günler dileriz. HİZMET-İŞ SENDİKASI