Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle gerçekleştirilen 5’inci Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Kahramanmaraş 5. Tekstil Makineleri Fuarı'na katılan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör şunları kaydetti:

"ŞEHİRLERİMİZ BİRBİRİNİN RAKİPLERİ DEĞİLDİR"
Başkan Güngör, "Gerçekten aslında bu hoş da bir tanıtıma vesile oldu. Bazı şeyler böyle olumsuz gibi gözükse de bazen hoş sonuçlar oluyor. Ben her zaman şunu ifade ediyorum. Bizim şehirlerimiz birbirinin rakipleri değildir, birbirinin tamamlayıcısıdır. Maraş güçlü olursa Antep'te olur, Antep güçlü olursa biz de oluruz, Hatay güçlü olursa biz güçlü oluruz. Adana'da güçlü olursa biz güçlü oluruz. Önce tabii şehirden başlayarak bölge ve ülke düzeyinde ve birbirini tamamlayan bir yerel kalkınmadan bahsediyoruz onu destekliyoruz. Bizim şehrimizin çok önemli potansiyeli ve zenginliği var. Bu manada hiç yabana atmamamız lazım, Bunuda küçük görmemiz lazım. Ayrıca bölgede Antep, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman ortak yerel kalkınma için neler yapabiliriz, bunun için de bir çalışma başlattık. Ben bu manada da bu şehirlerimizin belediye başkanlarını, valilerimizi, milletvekillerimiz tebrik ediyorum. Çünkü geniş bir organizasyon yaptığınız da bölgeye. Bu Antep'e de gelsin, Maraş'a da gelsin Urfa'ya da gitsin, Adıyaman'da gelsin. Hepimize faydası var. Kazan-kazan politikası.

"İKİ ŞEHİRDE EBEDİ KARDEŞTİR"
Sayın bakanımızın, aslında doğrudan sahiplenme yok. Biber tarlasına girince orada bir ifadesi var. Buradan da bunun Antep'e ait olduğu çıkmaz. Ben Kendisini aradım, zaten çok beraber çalışmışlığımız var. Bir dönemde biliyorsunuz Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını yaptı. Aile Bakanlığı'mızın kurucu bakanı, son derece başarılı. Ben kendisi mahiyetinde de çalıştım. Ya dedi Maraşlıları üzecek bir şey yapmam ben dedi. Sayın Bakanım dedim ben bir tweet atacağım, çok da hoş dedim, affınıza sığınarak. Siz de çok beğeneceğinizi düşünüyoruz dedik. Güzel de oldu oda retweetlemiş. Geçende havaalanında karşılaştık. Maraşlılara kesinlikle bu manada bir şey söylemem mümkün değil dedi. Tweet de biliyorsunuz, dedik ki; 'Bazı gerçekler en az Maraş biberi kadar acıdır. Antep baklavası ile Maraş dondurmasıda tatlıdır ama iki şehirde ebedi kardeştir' yani burada hoş bir şey oldu. Bu ulusal basına da çıktı, tabii sizleride tebrik ediyoruz. Sizler de bunu paylaştınız. Güzel bir şey bu. Biz kardeşiz. Yani birbirimize rakip olarak büyüyemeyiz. Birbirimizi tamamlayan olarak büyürüz. Onun için ben teşekkür ediyorum Sayın başkanımıza bu desteği için. Yani herkesin gastronomisi kendini özgü. Biz onları paylaşarak birbirimizi tamamlayarak büyürüz." dedi.