Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, BBP Kahramanmaraş İl Binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aslan, Diyarbakır, Van ve Mardin'de belediyelere kayyum atama kararının yerinde ve doğru olduğunu söyleyerek, "kayyum kararı öncesinde söz konusu bu belediyelerin son zamanlarda PKK’ya karşı yapılan mücadele sonucunda acziyete düşen terör örgütünün belediyelerin imkanlarını illegal amaçları doğrultusunda kullandıkları, terör faaliyetlerinin desteklenmesi için lojistik destek sağladıkları, belediyelerinde çalışan şehit ve gazi yakınlarını işten çıkartıp yerine PKK sempatizanlarını aldıkları hatta daha da ileriye giderek ülkemizin diğer bölgelerinden ayrı bir yönetim modeli uygulamaya çalıştıkları ve Anayasamızda güvence altına alınan ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kasteden bir araç olarak kullanmaya başlamışlardır.  Bu illerimize yapılan kayyum atamalarının bazı kesimler tarafından demokratik bir eylem olarak görülmeyip eleştirilse de geniş bir perspektiften baktığımızda yukarıda da belirttiğim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin âlî menfaatleri, bölünmez bütünlüğü ve milli değerleri açısından düşünüldüğünde son derece doğru ve gerekli bir uygulamadır.  Bu sebeple bizler kayyum kararının sadece üç büyükşehirde değil pkk nın siyasi uzantısı olan hdp nin tüm belediyelerinde uygulanması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Aslan, Kırıkkale'de ayrıldığı eski eşi Fedai Varan tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut cinayetine ilişkin ise, "Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz İslam dininde kadının oldukça önemli bir yeri ve konumu vardır. Kadın bir bütünün ayrılmaz parçasıdır, kadın ümmetin yarısıdır. İslamda kadın temel eğitimi veren ilk öğretmen olarak kabul ediliyorken bugün gelinen nokta hepimizin kanayan yarasıdır.  Bizler Cenabı Allah’ın kısasda Hayat vardır emri doğrultusunda ve Şehit Liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU’nun  “Ne pahasına olursa olsun idamı getireceğiz” sözlerini emir telakki ederek her platformda dile getirmiş ve dile getirmeye devam edecek olan Alperenleriz. Devletimizin en kısa zamanda bu ve buna benzer olaylarla ilgili faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli hukuki düzenlemeleri hayata geçirmeli ve liderlerin kürsülerde birbirlerine top atmayı bırakarak daha fazla direnmeden idamı getirmelidirler.  Burdan birkez daha Emine BULUT kardeşimizi rahmetle anıyor, geride kalan acılı ailesine Allah’tan sabr-ı cemil niyaz ediyorum. " diye konuştu.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

"Tanzimattan bu yana yaşadığımız kültür bunalımı hala devam etmekte ve bu bunalımı engellemenin yolu milli kültüre bağlı bir nesil yetiştirmektir. Bunun yegane yolu ise Milli bir eğitimden geçmektedir. Genç kardeşlerimiz eğitimlerinde alınacak temel kıstasların; ülkemizin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerinin benimsendiği, bu değerleri koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yücelten kısacası Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletiyle yetişen, Adriyatik’ten, Çin Seddine kadar uzanan coğrafyada yaşayan soydaşlarımızın derdi ile dertlenen, mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize sırtını dönmeyen ve Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nunda ifade ettiği gibi “Bir elinde Kur’an bir elinde bilgisayar olan bir gençlik hayal ediyorum…” düsturuyla yetişen bireyler olmasını umut ederek 2019 2020 eğitim öğretim yılının başta öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz olmak üzere bütün milletimize hayırlı olmasını diliyorum."