Duyarlı Maraşlılar sosyal medya hesabından Akif Diş tarafından paylaşılan bir yazıda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanına eleştirilerde bulundu. 

Akif Diş yazısında "Maraş’ımızın caddesini sokağını meydanlarını bilmeyen genç daire başkanlarına vazife vermek, yazdığınız belediyecilik kitabının hangi sayfasında hangi paragrafında mevcut.." diyerek eleştirileri de bulunan Akif Diş'in sosyal medya paylaşımına vatandaşlardan onlarca yorum yazılarak destek verildi.

Akif Diş'in Duyarlı Maraşlılar sayfasındaki paylaşımı şu şekilde;

"Sayın KMBB Başkanım..
Haddimi aşmış olmazsam sayet, bir merakımı sormak istiyorum âcizane...
Duyumlarımıza göre, eski dönemde görev yapan daire başkanları ve müdürlerden askıya alınıp beklemede bekletilen 20 ye yakın personel mevcut imiş sanırım belediyemizde..
Ne derece doğrudur bilinmiyor ama, sırf önceki dönem kadrosunda olmalarından dolayı tasfiye edildiği söylentisi var..
Bunların kahir ekseriyeti de siz görevi devraldığınız ilk aylarda gerçekleşmiş..
Liyakatlerine bakılmadan, 
Beceri ve kabiliyetlerini görmeden, işinin ehlimidir degilmidir diye düşünülmeden, 
Vazifeden el çektirilip yerlerine şehrimizi tanımayan şehrimiz insanını bilmeyen, Maraş’ımızın caddesini sokağını meydanlarını bilmeyen genç daire başkanlarına vazife vermek,
Yazdığınız belediyecilik kitabının hangi sayfasında hangi paragrafında mevcut..
Ve 20 ye yakın beklemede bekletilen kişilere hiç bir yetki ve vazife verilmeksizin maaş ödenmesi, kitabın kaçıncı sayfasında yer alıyor..
Ayrıca bu insanlar şayet vazifelerinde hatalı davranıp suç işlemişler ise, hukuken yaptırım uygulanması gerekmez mi sayın başkanım..
Suçları yok ise, neden görevlerinden ek çektirildi bu kişiler o halde..
Üstelik aynı siyasî yönetimi devralmanıza rağmen..
Muhalif yönetim bile olsa, vazife başındaki daire başkanı veya müdürün, liyakatli olup olmaması değil mi önemli olan, sayın başkanım..
Vazifeye başladığınız dan sonra biraz zaman geçmiş olsaydı da, liyakatsiz olduklarına kani gelseydiniz de vazifeden ek çektirilseydi bu kişiler, bir nebze anlaşılabilinirdi...
Başka şehirlerden daire başkanı getirtip, kendi insanımızı stebne lastik gibi bekletmeye almanıza bir türlü aklımız ermiyor bizim, sayın başkanım..
Ümidimizin kırıldığını üzülerek bildirmek istiyoruz...
Oysa ne ümitle oy vermiştik size..."