Seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta esnaf gezilerine katılan Özdemir gazetecilere açıklamalarda bulundu Ahmet Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun: “Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kere terör örgütü olarak sivillere genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz 'terör örgütü' diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, çünkü genç, yaşlı, kadın, erkek demeden katletti. Ancak YPG'nin şu ana kadar Türkiye'ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur” sözünü sert dilli eleştirdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir yaptığı açıklamada: “Kemal Kılıçdaroğlu kendisine biçilen rolü oynuyor. O yüzden, ona yakıştırıyorum. 2009 yılında CHP’nin başına gelişinin serüveni dahil CHP genel başkanı kendisinin kulağına fısıldanan ne varsa, onu söylüyor. Kulağına 15 Temmuz bir darbe girişimi denirse, 15 Temmuz darbe girişimidir diyor. Kulağına yok öyle değil denirse, 15 Temmuz darbe girişimi değil diyor. Herhâlde seçim öncesi CHP’mi demek CHP HDP’mi demek lazım. Yani öyle bir şey oldu ki, HDP’nin sözcüsü oldu Kemal Kılıçdaroğlu. Kendisine yakışanı yapıyor. Bu millet mutlaka bu tavrı affetmez. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’na bir şey söylemiyorum ama CHP’ye oy vermiş seçmene ve o ittifakın İYİ Partiye oy verecek seçmene şunu söylemek istiyorum;  Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasının arkasındaki niyeti artık görsünler

TÜRKİYE'NİN YENİ BİR PARTİYE İHTİYACI YOK 

Bazı isimlerin arandığına yönelik bize gelen bir isim yok. Duyumlarım da yok. Türkiye için gerekli gerekli olan parti, cumhur ittifakı. O da şu anda Türkiye için, milleti için, Kahramanmaraş için elinden gelen ne varsa yapıyor. Onun için Türkiye’nin yeni bir parti, yeni bir anlayışa ihtiyacı yok. Türkiye’nin en yeni anlayışı, milletin bekası için bir arkaya gelmiş AK Parti ve MHP’dir.

SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi seçmenin Temel Karamollaoğlu gibi düşünmediğini biliyorum. Temel Karamollaoğlu’nda istikametinden çıkmış birisi. O yüzden artık ne söylediğinin bir önemi kalmadı. Çünkü insanın söylediğinde bir istikrar olması lazım, bir çizgisinin olması lazım. Temel beyin bir istikameti bir çizgisi kalmadı. Her an her şeyi söyleyebilir.  Zillet ittifakının yanında oluşu da bunun bir göstergesi.

İnsanların bakış açısı yerel seçim veya genel seçim dile değil. Beklentilerinin karşılanması yönünde. Milletvekili seçimi de olsa, hayatının daha iyi olması yönünde beklentilerini söylüyor. Yerel seçim olsa da yine kendi hayatı ile ilgili beklentilerini söylüyor. Bizim için asıl olan şey şu; insanların daha huzurlu yaşamasını, daha mutlu yaşamasını, daha refah seviyesini yüksek yaşamasını sağlayacak önlemleri almak. Bunu yaptığınız da belediye başbakanının milletvekilinin kim olduğuna bakmıyor” şeklinde konuştu.