Kararda kitabın satış linklerine ve konuyla ilgili haberlere yasak kararı getirildiği ifade edildi.Kararın detayları da kamuoyuyla paylaşıldı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç toplamda 15 ayrı yasaklama talep etmiş. Bu talep doğrultusunda “Mahrem / Gizli Belgelerde Türkiye’nin Sırları" adlı kitaba dair yapılan tüm haberler, sosyal medya paylaşımları ve satış linklerine yasak getirildi. Kararla birlikte kitabın satışı fiilen yasaklandı.

Söz konusu kitapta AK Parti dönemindeki yolsuzluk haberleri ve Amerikan gizli belgelerinde hem FETÖ’nün hem de AK Parti’nin nasıl yer aldığı bilgilerine geniş biçimde yer veriliyor.

RAHATSIZLIĞIN KAYNAĞI
Kitabın çarpıcı bölümlerinden bir tanesinde ise AK Parti'li Güvenç ve FETÖ arasındaki olduğu iddia edilen ilişkiye dair çarpıcı bilgi yer alıyor.Kitapta; Fethullah Gülen’in kardeşi S. Gülen’in ve yeğeninin de şüpheli olduğu soruşturma dosyasının üstünün AK Parti-Cemaat ortaklığıyla örtüldüğü anlatılıyordu. Kitaptaki iddiaya göre; dönemin Erzurum Valisi, bugünün AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç mağdur S.Ö.’nün kaldığı yurdu basmış ve “Hoca’ya (Fethullah Gülen’e) komplo mu kuruyorsunuz” diye çıkışmıştı. Kitabın yayınevi olan Kırmızı Kedi yayınevi de söz konusu engellemelere ilişkin bir açıklama yayımlayarak yasal yollardan mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi

(Birgün)