Havadis Maraş köşe yazarı Abid Vanlı bugünkü yazısında Kahramanmaraş Gazetesi yazarı Bekir Doğan'a tepki gösterek "NAM KÖR BEKİR VE KAYYUM ATANACAK BELEDİYE.." yazısını yazdı. 

İşte o yazı;

"NAM KÖR derken yanlış anlaşılmasın. Nankör kelimesi,  Bekir Doğan’ın lügatinde NAM KÖR olarak yer aldığından yazıya bu başlığı verdim.  Bekir Doğan aslında;  Basın sektörüne dağıtıcı olarak girmiş, kendi çabalarıyla Türkiye Gazetesinin ve daha sonra İhlas haber ajansının Kahramanmaraş temsilciğine kadar yükselmiş bir kardeşimizdir.

Ama Türk dili ve edebiyat konusunda kendisini hiçbir zaman geliştirmeyi düşünmemiş veya bu gelişimi beceremeyeceği için hiç çaba göstermemiş, PATLICAN’a direkt olarak BALDIRCAN yazacak kadar dümdüz bir adamdır.

Bekir Doğan’la mesleki muhabbet dışında yollarımızın kesişmesi 2004 yılında Akdeniz Gazetesiyle başlar. 

O zaman kendi tabiriyle İHLAS Haber ajansına rest çekmiş, bu restin karşılığıda emekliliğine 1.5 yıl kala ajansla ilişiği kesilmiş, bir anlamda kovulmuştur.

Bu kovulma zamanına denk gelen zamanlarda Biz Mehmet Gedemenli ile birlikte Akdeniz gazetesini kurma aşmasında olduğumuzdan,  Bekir Doğan’a; gel hem emekliliğini tamamla, hemde reklam işlerine bak teklifinde bulundum.

Çalışma şeklini hep ekip ruhu ve aile olarak düşündüğümüzden Bekir Doğan’ı şirkete ortak ettik.

Her ne kadar Bekir Doğan benim ayağımı kaydırmaya çalıştıysa da sonuçta kendisi ekibiyle birlikte gitmek zorunda kaldı. Şimdi mutlaka iyi ki ayrılmışım, işlerim daha iyi oldu dese de, insanın geride bıraktığı iz önemlidir.

Bekir Doğan’ın bende bıraktığı iz, kendisine el uzatan birine yaptığı ihanettir, ayağını kaydırma çabasıdır.

Şimdi nerden buraya geldik, bunca yıl sonra bu yazı da nerden çıktı diyenleri resmen duyuyorum.

Geçtiğimiz gün Bekir Doğan, haberden çok reklam gazetesi olarak yayın hayatını  sürdürdüğü gazetesinde bir köşe yazmış.

Ve köşesinde kayyum atanacak belediye demiş.

Direkt olarak isim belirtmemiş amma,  kendince adrese teslim tarif yapmış..

Tarif yaparken de,  düzgün belediye başkan adayları, düzgün meclis üyeleri seçmek lazım diyerek, bundan öncekilere siz düzgün değildiniz mesajı vermiş. Bir anlamda hakarette bulunmuş..

Hakarette bulunmuş derken, kötü niyetle söylediğini sanmıyorum. Çünkü; yazdığı kelimenin ne anlam taşıdığını bilmediğinden, kullandığı kelimenin, kuracağı cümlenin ne anlama geleceğine aklı yetmez. O yüzden bu kısmın çok dikkate alınmaması gerek diye düşünüyorum.

NAM KÖR Bekir Doğan kardeşimiz, Kayyum atanacak belediye derken sadece isim yazmamış amma, kendi aklınca  Ekinözü Belediyesini tarif etmiş.

Geçen dönem Ekinözü’nden belediye meclis üyesi aday adayı olmuştu. Sıraya giremedi. Şimdi seçim yaklaştı ya, aklı sıra Başkan Nursi Çeleğen’i karalayarak kendine bir yer açma çabasında muhtemelen. İmkanları en kıt Belediye olan Ekinözü elbetteki Büyükşehir desteği ile ayakta kalacak. Büyükşehir’in veya İlçe’nin hangi hizmetlerden sorumlu olup olmadığı Bekir Doğan kardeşimiz için hiç önemli değil.

Nursi Gidecek, Bekir gelecek..

Ya da en azından meclis üyeliği garanti olacak.

Yapma Bekir Doğan diyeceğim ama, Bekir Doğan neyi yapıp yapmayacağını da bilmez.

Çünkü bilse ekmek yediği yerlerden birine ihanet etmez.

Daha geçtiğimiz günlerde fatura kestiği Belediye’ye böyle bir yazı yazmaz.

Geçmişe dönersek, gel emekliğini tamamla diyen birinin ayağını kaydırmaya çalışmaz.

Haa şimdi Ekinözü Belediye Başkanı telefon açıp bu yazıyı bana mı yazdın dese, yok vallaha başkanım senle ne alakası var diyecek kadar korkaktır..

Sana son sözüm Bekir Doğan kardeş.. Sana tavsiyemdir, bu yazıya karşılık sessiz kalma hakkını kullan. Daha yazmadığım çok şey var. Haşatını çıkartırım bilmiş ol. (Haşatını çıkartırım derken yanlış anlaşılmasın yazı ile demek istedim..).."