Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)’un Kahramanmaraş il delege seçimleri Elbistan Ziraat Odası’nda gerçekleştirildi.
 

63 delegenin bulunduğu il delegesi seçimlerinde kullanılan 55 oyun tamamını alan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca ve Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Ziraat Odaları Birliği’nin Kahramanmaraş il delegeleri olarak seçildi.
 

Elbistan Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleştirilen ve Kahramanmaraş’taki tüm ziraat odaları başkanları ile ilçe delegelerinin katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Ali Bulut, görevlerinin sadece çiftçiye belge vermek olmadığını kaydetti.
 

Çiftçiden alınan bir kuruşu dahi hizmet olarak yansıtmaları gerektiğini kaydeden Başkan Bulut, “Çevre illere nazaran ilimiz odaları olarak biraz geride kalmış gözüküyoruz. Başkanlar yapar anlayışına son verelim. Bizler çiftçilerin lokomotifiyiz. Hizmette çiftçiyi ihmal edersek olmaz. Çiftçimizin zaten sahibi yok. Üretimi yapan biziz. Ama dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz. Mazotta 1 lira 75 kuruş ÖTV ödüyoruz. Biz tarım girdilerinin makul seviyelere çekilmesini istiyoruz. Biz, destek adı altında sadaka istemiyoruz. Önümüzün açılmasını istiyoruz. Tarım bu ülkenin sigortasıdır. Çiftçiler olarak sigortanın attırılmasına izin vermeyeceğiz. Barajlarımızı faaliyete geçirin; bizden üretim bekleyin. Biz çiftçiler olarak inadına üreteceğiz” şeklinde konuştu.
 

Başkan Bulut’un konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Divan başkanlığını Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce’nin yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ziraat Odası başkanlarının temenni konuşmalarının ardından oy kullanma işlemi başladı. 55 delegenin oyu, 4 yıllığına Kahramanmaraş İl Delegesi olacak isimleri, Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca ve Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya olarak belirledi.
 

Kahramanmaraş İl Delegesi olan oda başkanları, kendilerine gösterilen güven ve verilen destekten dolayı diğer oda başkanları ve ilçe delegelerine teşekkür ettiler.