Kahramanmaraş’ta futbol dünyasında duayenlerinin yıllar önce çektirdiği bir fotoğraf, yılların insanlardan neler aldığını net şekilde ortaya koyuyor.

 

Kahramanmaraş’ta yıllardır Tekkespor’un yöneticiliğini yapan ve ismi bordo-mavili kulüp ile özdeşleşen Murat Kapuçam’ın arşivinden alınan fotoğrafta, dönemin futbol dünyasının en etkili 5 ismi görünüyor. O dönemki adıyla ‘futbol ajanı’ yeni dönem adıyla ‘futbol il temsilcisi’ Tufan Ergen (sol başta), Sakaryaspor’un sembol başkanı Vedat Paköz (soldan ikinci), Tekkespor’un kurucusu ve yöneticilerinden Murat Kapuçam (ortada), o dönemki ismi ile ‘Sümerspor’ bu günkü ismiyle ‘Arsan Sümerspor’un simgesel ismi başkan-antrenör Salih Fidan (sağdan ikinci) ve Sağlıkspor’un öncü yöneticilerinden Mehmet Kayabaşı’nın (sağda) 1990’lı yılların başında çekilen fotoğrafı, sporseverlerin hatıralarında canlanıyor.

 

Fotoğrafın sahibi Murat Kapuçam, “O dönemki dostluk, şimdiki dönemde kalmadı. Biz bu isimlerle yıllarca Kahramanmaraş’ın futboluna hizmet ettik” diyor. Fotoğraf, Batıpark Futbol Sahası’nın toprak halini de hatıralarda canlandırıyor.