Bugün parçalı bulutlu bir havayı yaşayan Kahramanmaraş, yarından itibaren hafta sonuna kadar sağanak yağışlara sahne olacak.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre; Kahramanmaraş'ta bugün hava parçalı bulutlu ve açık bir havayı yaşayacak. Gün içerisinde hava sıcaklığı 22 dereceye kadar yükselirken, günün en düşük sıcaklığı ise gece 8 derece civarında olacak. Rüzgar, güneyli yönlerden saatte 8 kilometre hızla esecek ve nem oranı da en düşük yüzde 44, en yüksek yüzde 84 olacak.

 

Kahramanmaraş'ta yarından itibaren hafta sonuna kadar sağanak yağışlar görülecek. Sağanak yağışın olduğu günlerde hava sıcaklığı düşecek ve en düşük 8, en yüksek 23 derece olacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Trakya’da gece başlayan yağışların bugün (06.04.2015 Pazartesi) öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli'nde, akşam saatlerinde İzmir, Çanakkale ve Tekirdağ'da gece ve sabahın ilk saatlerinde ise Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul'da kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek su baskını ve yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" açıklamasında bulundu.