Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura toplantısı  Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda  albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra  generallerin terfi ve atama dosyaları ele alındı.

İLKLERE SAHNE OLDU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra Hazine ve Maliye  Bakanı Berat Albayrak ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yüksek Askeri Şura'nın  yeni üyeleri olarak toplantıya ilk kez katılıdı. Hulusi Akar da daha önce  Genelkurmay Başkanı olarak katıldığı Şura'da bu kez Milli Savunma Bakanı  göreviyle yer aldı. Orgeneral Yaşar Güler de ilk kez Genelkurmay Başkanı  göreviyle toplantı masasındaydı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan  Orgeneral Ümit Dündar da ilk defa YAŞ'da görev yaptı.

TEMEL PAŞA ORGENERAL OLDU

Toplantı sonrası YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı.  Kalın şunları söyledi: "13 generalin görev süreleri 1 yıl,  383 albayın görev süreleri 2 yıl süreyle uzatıldı" dedi. 
Kalın, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal'ın  oramiralliğe, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Zeytin Dalı ve  Fırat Kalkanı Harekatlarını sevk ve idare eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin  Temel'in ise orgenerallik rütbesine terfi ettirildiğini duyurdu. 12 general/amiral kadrosuzluktan  emekliye sevk edilirken 215 olan general/amiral sayısı 244'e yükseldi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 9 general amiral bir üst rütbeye, 41 albay general amiralliğe yükseltilmiştir.

13 generalin görev süresi 1 yıl, 383 albayın görev süreleri 2 yıl uzatılmıştır. 12 general general amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edilmiştir. General amiral sayısı 244 olacaktır.

30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere,
Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal Oramiralliğe,
İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel Orgeneralliğe,
Tümgeneral Kemal Yeni ve Sinan Yayla Korgeneralliğe,
Tuğgeneral Levent Ergün, Mustafa Oğuz, Ahmet Ercan Çorbacı Tümgeneralliğe terfi ettirilmiştir.