Kahramanmaraş ve ilçeleri bugünden itibaren önümüzdeki hafta sonuna kadar yağışlar bekliyor.

 

Yapılan meteorolojik tahminlere göre; Kahramanmaraş'ta yağışlar bugün yer yer sağanak şeklinde devam edecek. İl merkezi olan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri de yağış bekleniyor. Hava sıcaklığını bu iki ilçede hafta başından itibaren hafta sonuna kadar en düşük 2, en yüksek ise 12 derece olacağı tahmin ediliyor. Havadaki hem oranı da en düşük yüzde 66, en yüksek yüzde 96 oranında olacağı kaydedilirken; rüzgar da en düşük 4 en yüksek ise 7 km/saat hızında esecek.

 

İlçelerde ise pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri yine yağış ve kar bekleniyor. Yetkililer, kuvvetli yağış olan anlarda "ani sel - su baskını - sel - ulaşımda aksamalar - buzlanma - don olayı"na karşı vatandaşların dikkatli olmasını istediler.

 

Afşin: Pazartesi, salı ve çarşamba yağmurlu geçecek; perşembe ve cuma günleri kar yağışı olacak. Hava sıcaklığı en düşük 1, en yüksek 8 derece olacak.

 

Andırın: Yarın kuvvetli yağış bekleniyor. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri de yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı en düşük 0, en yüksek 7 derece olacak.

 

Çağlayancerit: Yarın hafif yağmurlu; salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri de yağmur beklenirken; hava sıcaklığı en düşük -1, en yüksek 6 derece olacak.

 

Dulkadiroğlu: Hafta başından hafta sonuna kadar yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı en düşük 2, en yüksek 12 derece olacak.

 

Ekinözü: Hafta başından hafta sonuna kadar yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı en düşük -1, en yüksek 7 derece olacak.

 

Elbistan: Pazartesi, salı ve çarşamba yağmurlu geçecek; perşembe ve cuma günleri kar yağışı olacak. Hava sıcaklığı en düşük 0, en yüksek 7 derece olacak.

 

Göksun: Hafta başından hafta sonuna kadar yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı en düşük 1, en yüksek 5 derece olacak.

 

Nurhak: Hafta başından hafta sonuna kadar yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı en düşük 0, en yüksek 6 derece olacak.

 

Onikişubat: Hafta başından hafta sonuna kadar yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı en düşük 2, en yüksek 12 derece olacak.

 

Pazarcık: Hafta başından hafta sonuna kadar yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı en düşük 3, en yüksek 9 derece olacak.

 

Türkoğlu: Hafta başından hafta sonuna kadar yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı en düşük 4, en yüksek 11 derece olacak.