Andırın-Kadirli kavşağının az ilerisi. Yani Kadirli güzergâhı üzerindeyiz. Hemen ilerimizde bir göçük duruyor. Arabadan inip, kamera görüntüleri alıyor, fotoğraf makinalarımıza davranıyoruz.

 

Çöküntünün kalıntıları, izleri yola kadar inmiş. Ve yukarıdan sular iniyor yola. Set gibi duran perde beton, 8’lik demirlerle yapılınca, dağdan gelen suların gücüne ve kayan toprağa, gelen taşlara dayanamamış, çökmüş.

 

Herhalde yapan müteahhitten hesap sormuşlardır. Ya da, ”Bak, burayı sen yaptın, oysa çöktü. Perde beton için 8’lik demir kullanılır mı? Gel bakalım, yenisini yap, hatanı telafi et, ceremeyi çekeceksin!” diyen olmadığı için, yapanın yanına kâr kalmıştır.

 

Yaklaşık 1 yıl önce çökmüş perde beton. Muhtemel kazalara ve ölümlere davetiye çıkartıyor. Çünkü her an yeni çökme yaşanabilir, kaldı ki perde betonun yan tarafları da ha kırıldı ha kırılacak.

 

İlgililer başka zararların meydana gelmemesi, başka tehlikelerin yaşanmaması için bugüne kadar neyi beklediler, bilinmiyor. Yeniden ihale yapılacak, (muhtemelen ilk müteahhide verilecek) yeniden bizim vergilerimiz bir kere daha çar-çur edilecek, paralar toprağa gömülecek.