Genel Müdür Yardımcısı Mustafa UZUNLAR devam eden alt yapı çalışmaları ve Çöllolardan gelen içme suyu isale hattı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Afşin'in iki önemli sorununu KASKİ olarak bu yaz çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Mustafa UZUNLAR, bunlardan bir tanesi olan Çöllolardan getirilecek olan içme suyu ile bu yaz Afşin ilçe merkezine su vermeyi hedefliyoruz, diğeri ise atık su artıma tesisi bu da iki aya kadar bitecek ve işletmeye alınma durumuna gelecek dedi.

 

Açıklamasına; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ Beyin talimatıyla KASKİ tarafından Afşin'de yatırımlar dört koldan sürdürülmekte olup, acil eylem planı dâhilinde bu yaz Afşin'de tamamlayacağımız iki projemiz var.

 

İlki Çöllordan içme suyu temini projesi, 400'lük çelik boru ile Afşin Merkeze su vermeyi hedefliyoruz ve atıksu artıma tesisi bu da iki aya kadar bitecek ve işletmeye alınma durumuna geleceğini dile getirerek bunların yanında Afşin ilçesine toplamda 232 kilometre su hattı döşeneceğini ve 2016 yılında Afşin'in içme suyu altyapı şebekesini değiştireceklerini belirtti.

 

Ayrıca DSİ tarafından Afşin'e cazibeli olarak doğal kaynak suyu getirileceğini ve iletim hattı çalışmalarının devam ettiğini ve 2016 yılında tamamlanacağını söyleyerek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ Genel Müdürlüğün tarafından çok önemli projelerin kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi.