Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkoğlu İlçesi'nde düzenlediği çiftçi eğitim kurslarını tamamladı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, istihdamın korunması ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla imzalanan protokol gereği; “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor”  projesi kapsamında “Meyve Ağaçlarında Budama” ve “Sürü Yönetimi Elemanı” kursları Türkoğlu'nda da Aralık ayı içerisinde açıldı.

 

Kursiyerlere eğitimleri Türkoğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerince verildi.“Meyve Ağaçlarında Budama” kursu Halk Eğitim Müdürlüğü’nün modüler eğitim programı çerçevesinde 88 saat süreyle verildi. Kursta meyve ağaçlarının budanması konusu dışında bitki fizyolojisi ve bahçe tesisi gibi konularda da eğitimler verildi. Eğitim alan 25 kursiyerde 17 erkek ve 2 bayan kursiyere kurs süresi boyunca protokol gereğince, İŞKUR tarafından 20TL günlük kursiyer zaruri ödemesi, sigorta primi, iş kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta prim giderleri yatırıldı. Eğitim sürecinde teorik eğitimlerin yanında meyve bahçelerinde uygulamalı eğitim yapıldı.

 

 

'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kursu Halk Eğitim Müdürlüğü’nün modüler eğitim programı çerçevesinde 120 saat süreyle verildi. Çobanlığı cazibeli bir meslek haline getirmeyi amaçlayan kursa 30 kursiyer katıldı. Eğitim süresince teorik eğitimlerin yanında İlçemizde bulunan modern küçükbaş çiftliklerine teknik geziler düzenlendi. Eğitim alan kursiyerlerin 15 tanesine kurs süresi boyunca protokol gereğince İŞKUR tarafından 20TL günlük kursiyer zaruri ödemesi, sigorta primi, iş kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta prim giderleri yatırıldı.

 

Türkoğlu'nda kurslara yoğun ilgi gösterilmiş olup, kursların devamı talep edildi. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Açılan Kurs için açıklamalarda bulunan Türkoğlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Uyduran ‘’Türkoğlu hayvancılık ve meyvecilik açısından çok önemli bir potansiyeli barındırıyor. Açılan bu kursların üreticilerimizin teknik ve uygulama kapasitelerinin gelişmesi, tarımsal üretimden elde edilen verimin arttırılması hususunda çok önemli buluyorum. İnşallah düşündüğümüz gibi verimli sonuçlar alırız" dedi.