Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğundan sonra Türkiye geneli asayiş uygulamaları arttı. Özellikle sokak polisliği, narko-terör, istihbarat gibi konularda uzmanlaşan EGM yöneticileri sayesinde Türkiye’de torbacı, kumar, fuhuş olaylarında yüzde 80’e yakın azalma meydana geldi.

15 Temmuz’da silahını beline takarak, vatanın bir karış toprağını şerefsize vermem diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem PKK’nın hem de suç örgütlerinin korkulu rüyası oldu. Bakanın talimatı ile yenilen EGM, birbiri arkasına yaptığı uygulamalar ile suça ve suçlaya göz açtırmıyor.

81 İLİN EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
15 Temmuz sonrası yeni yapılanmaya giden Emniyet Genel Müdürlüğü, operasyon gücünü yüzde 100 arttırdı. Paralel yapılanmanın adeta yuvası haline gelen daire başkanlıklarının temizlenmesi ile Türkiye geneli yol uygulaması, narkotik timlerinin kurulması ve genel uygulamalar ile suçun önüne geçildi.

PARELEL ÇETENİN KİRLİ OYUNU
2017 yılında hız verilen bu uygulamalar, paralel polis müdürleri ve paralel polislerin, suç çeteleri ile birlikte çalıştığı şüphesini doğurdu. Yapılması gereken tüm operasyonların ise önceden çetelere haber uçurulması iddiaları nedeniyle yapılamadığı ise öne sürülüyor.

ALTINOK VE EKİBİ TÜM TEŞKİLATI DEĞİŞTİRDİ
İçişleri Bakanı Müsteşarı (vali) İken 2016 yılında Emniyet Genel Müdürü olan Selami Altınok, EGM yardımcılarını olanca hassasiyeti ile seçti. Kahramanmaraş Emniyet Müdürü iken Selami Altınko’un talimatı ile EGM yardımcısı olan Servet Yılmaz, yol uygulamaları ile adeta suçlunun tek korkulu rüyası oldu. Altınok, diğer yardımcıları ile ilk önce operasyon gücü olan daire başkanlıklarını temizledi, KOM, Terör, İstihbarat daire başkanlıklarının temizlenmesinin ardından suçlu ile mücadele başladı.

SOYLU-ALTINOK-EGM TAŞKİLAT’ININ UYUMU
Bakan Süleyman Soylu’dan açık çek alan Selami Altınok ve ekibi, suçun belini kırmak için yaptığı planlı ve plansız uygulamalar ile Türkiye’ye rahat bir nefes aldırdı. Özellikle paralel polislerin zamanında suçun başkenti olarak anılan İstanbul’u temizleyen ekip,  Türkiye genelinde de büyük işler çıkardı.

AVRUPA TEŞKİLATI KÖTÜ BİLİYORDU
Paralel polislerin, Avrupa’ya, bir suçluyla bile mücadele edemiyor görüntüsü verdiği EGM ise 1 yılda son 5 yılda yapılan tüm operasyonlar kadar operasyon yaptı. Yetenekli konusunda uzman personel sayesinde 1 yılda çok büyük gelişme kaydeden EGM, operasyonların sürekli süreceğinin sinyalini verdi. 

HUZUR UYGULAMASI
Emniyetten 81 il genelinde 'Huzur Ramazan Uygulaması' Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla yurt genelinde kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla “Huzur Ramazan Uygulaması”nın gerçekleştirildiğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 81 İl Emniyet Müdürlüğünce kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla 2 Haziran 2017 tarihinde 22.00 ile 01.00 saatleri arasında “Huzur Ramazan Uygulaması” yapıldı. 2 bin 481 ekip, 9 bin 528 personelin katılımıyla gerçekleşen uygulamada 6 bin 391 kahvehane, kıraathane, 635 dernek ve kooperatif kontrol edildi.