Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, Kahramanmaraş, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok yerinde kar bekleniyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olmak üzere; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

 

Rüzgarın kuzey ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

Bu arada, Kahramanmaraş bugün akşam saatlerine kadar aralıklarla yağışlı geçecek. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

 

Yarın da parçalı ve az bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı hissedilir derecede (6-8) azalacak ve zirai don, buzlanma ve sis bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

 

Yetkililer; ani sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar yaşanacağını söylediler.