Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  (TEM) Şube Müdürlüğü, geçen yıl 6 önemli sosyal faaliyete imza attı.

 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TEM Şubesi'nin geçen yıl "İlk Adımda Dost Eli", "Biz Bir Aileyiz", "Edeler Diyarından Şehitler Mekânına", "Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferansı", "Konferans Kamu" ve "Aile Ziyaretleri" başlıklarında 5 önemli sosyal faaliyete imza atarak, vatandaşın huzuru için çalışmalarını sürdürdü.

 

İŞTE TEM'İN GEÇEN YILKİ SOSYAL FAALİYETLER

 

 

İLK ADIMDA DOST ELİ: 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini kazanarak ilk kayıt için gelen öğrencilere; Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri yönünden desteklemek ve gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla“İlk Adımda Dost Eli” projesi kapsamında,01.09.2014 ve 05.09.2014 tarihleri arasında Karacasu kampusunda 1, Avşar kampusunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesinde 2 stant açılmış, otogar içerisinde irtibat bürosu kurulmuştur. Stant süresince 3000 öğrenci ve 4000 aile ile görüşülmüş ve öğrenciler ile irtibatımız devam etmektedir.

 

 

BİZ BİR AİLEYİZ: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin, hem birbirileri ile hem de Devletimiz ile olan ilişkilerini güçlendirip birlik ve beraberlik duygularını geliştirebilmek amacıyla yapılan “Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında;  İlk Adımda Dost Eli Projesinde tanışılan 16 öğrenci evi hazırladığımız gıda paketi ile ziyaret edilmiştir. Ziyaretlerimiz devam etmektedir.

 

 

EDELER DİYARINDAN ŞEHİTLER MEKÂNINA: Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında tarih bilincini artırmak, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak benimsemelerini sağlamak, gençlerimize milli birlik ve beraberlik duygusu kazandırmak, onların ülke, bayrak ve toprak gibi kutsal değerlere duyulan sevgilerini arttırmak, terör örgütlerinin gençlerimize yönelik yürüttüğü olumsuz propagandalarına karşı onları bilinçlendirmek amacı ile “Edeler Diyarından Şehitler Mekânına” projesi düzenlenmiş; Ekinözü, Çağlayancerit ve Nurhak ilçelerinden 2014-2015 Eğitim ve Öğretim döneminde öğrenim gören toplam 76 lise öğrencisi ve 14 görevli personel ile 08-11.11.2014 tarihleri arası Çanakkale gezisi gerçekleştirilmiştir.

 

 

GENÇLİK VE GÜVENLİ GELECEK KONFERANSI: Sosyal yapıdaki değişikliklerden ve kültürel farklılıklardan meydana gelen sosyal sorunlardan, ergenlik döneminde meydana gelen psikolojik ve fiziksel değişikliklerden faydalanarak öğrencileri yasadışı faaliyetler içerisine çekmeye çalışan suç örgütlerine karşı yapılan mücadeleyi bilgilendirme ve önleme faaliyetleri yönünden desteklemek, gençlerimizi bilinçlendirmek için; il merkezi ve ilçelerde bulunan lise ve dengi okullarda “Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferans” konulu toplam 42 konferans ile 5238 öğrenci 61 öğretmene konferans verilmiştir. Konferanslarımız devam etmektedir.

 

 

KONFERANS –KAMU: İlimiz Göksun ve Afşin ilçesinde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar kurumu, Kız Öğrenci Yurt Müdürlüğünün talebi üzerine yurtta bulunan öğrencilere Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri yönünden desteklemek ve gençlerimizi bilinçlendirmek amacıyla,114 öğrenciye konferans verilmiştir.

 

 

AİLE ZİYARETLERİ: Devletimiz ve Polis ile olan ilişkilerini güçlendirip birlik ve beraberlik duygularını geliştirebilmek amacıyla aile ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.