Teknik direktörlük tecrübesini ilk olarak Kahramanmaraşspor’da kazanan Fethi Çokkeser, 1996-1998 yılları arasında iki yıl Kahramanmaraşspor’u çalıştırarak teknik direktörlük kariyerini adım atmıştı.

 

2010 yılında yarım dönem Kahramanmaraşspor’la anlaşan Çokkeser, 2010-2011 futbol sezonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile Bal liginde mücadele vermişti.

 

Fethi Hoca daha önce 2011/2012 sezonunda BAL (Bölgesel Amatör Ligi)’nde takımımızın başında görev alıyordu. Takımımızın başında çıktığı 20 karşılaşmada 17 Galibiyet 2 Beraberlik ve 1 Mağlubiyet ile BAL’da müthiş bir başarıya imza atmıştı.

 

İki yıl Büyükşehir Belediyespor’u çalıştıran ve 2012 yılının sonunda da Belediyespor ile Bal liginde şampiyon olan Fethi Çokkeser, Daha sonra 2. Lig ekiplerinden temsilcimiz Kahramanmaraşspor ile anlaşmış ve buradaki görevini de iki yıl sürdürmüş ve ikinci yılında Kahramanmaraşspor’u şampiyon yaparak, PTT 1. Lig taşımıştı.

 

Kahramanmaraşspor’da görev aldığı 32 karşılaşmada 18 galibiyet 8 beraberlik 6 mağlubiyet ile 62 puan topladı.

 

Ve Kahramanmaraşspor’umuzu da uzun yıllar hasretini çektiği PTT 1.Lig’ine çıkarmıştı. İki sezonda iki şampiyonluk yaşayan ve ilklere imza atan kurt hoca yine görevden alınmıştı.

 

Kahramanmaraşspor’u şampiyon yaptıktan sonra doğu ekiplerinden Yeni Diyarbakır ile anlaşan Çokkeser, Yeni Diyarbakırspor’a daha önce Kahramanmaraşspor’da forma giyen futbolculardan bazılarını transfer ederek ligde iddialı bir takım kurmuştu.

 

Taraftarı memnun edecek sonuçları alamayınca görevden alınan Çokkeser boşta bekliyordu.

 

Diyarbakır ekibi ile yarım sezon yaptığı Teknik Direktörlük görevinden 2014-2015 yılının ilk yarısında istifa ederek Kahramanmaraş’a dönmüştü. Ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor yönetimi takımı 3 yıllığına Fethi Hoca’ya emanet etti.