Kahramanmaraş'ta misafir olarak bulunan ve Çadırkent dışında ikamet eden ailelerin eğitim çağına gelmiş çocuklarının,  eğitim alabilmeleri için koordinasyon toplantısı Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

 

Toplantıda, Kahramanmaraş'ta bulunan öncelikle zorunlu eğitim çağında olan öğrenciler olmak üzere yabancılara yönelik yürütülen eğitim faaliyetlerinin koordine edilmesi, çocuklara kaliteli bir eğitim sunulabilmesi için ilgili Kamu kurum ve kuruluşların  eş güdüm içerisinde çalışmalarını yürütmesi, gerekli tedbirlerin alınması ve yine ilimizde verilen sağlık hizmetleri, gençlik spor hizmetleri ve din hizmetlerinin koordine edilmesi hususları görüşüldü.

 

Toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu,  Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Sertpolat, İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl Afet ve Acil  Durum Müdürü İhsan Karatutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Sağlık Müdürü Dr. M.İlker Çitil, Kamu Hastane Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı katıldı.