Şampiyonlar Ligi 24'üncü sezonu 22 Haziran'da 1. ve 2. ön eleme turu eşleşmeleri için yapılan kura çekimiyle başlamıştı. Fenerbahçe'nin 3. Ön Eleme Turu katılacağı Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi Cuma günü UEFA'nın İsviçre'deki merkezi Nyon'da çekilecek. Şampiyonlar Ligi  3. Ön Eleme Turu'nda ilk maçlar 28-29 Temmuz, rövanş karşılaşmaları ise 4-5 Ağustos'ta oynanacak.

 

FENERBAHÇE SERİBAŞI DEĞİL

 

Toplam 30 takımın katılacağı Şampiyonlar Ligi  3. Ön Eleme Turu kura çekiminde Fenerbahçe seri başı olamayacak. Grup aşamasından önceki son tur olan Play-Off eşleşmeleri kura çekimide 7 Ağustos'ta yapılacak. Play-off karşılaşmaları 18-19 Ağustos ve 25-26 Ağustos'ta sahne alacak. Süper Lig şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligine direk katılacak olan Galatasaray'ın yer alacağı grup kura çekimi ise 27 Ağustos'ta yapılacak. Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları 15-16 Eylül'de başlayacak ve 8-9 Aralık tarihinde oynanacak maçlarla sona erecek. 2015-2016 sezonunun Şampiyonlar Ligi final maçı, İtalya'da Milan ve Inter'in ev sahipliğini yapan San Siro (Giuseppe Meazza) Stadı'nda 28 Mayıs 2016 tarihinde oynanacak.

 

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

 

3 sezonluk cezasının ardından Süper Ligi 2'inci sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi  3.Ön Eleme Turu'ndan Avrupa serüvenine başlayacak. Seri başı olmayan Fenerbahçe'nin olası rakipleri ise Avrupa'nın önemli ekipleri olacak. Ukrayna Ligi'nden Shakhtar Donetsk, Hollanda'dan Ajax , Rusya'dan CSKA Moskova, Belçika'dan Club Brugge ve Fransa'dan Monaco takımlarından birisi ile eşleşecek. Sarı-Lacivertlilerde tüm planlar Şampiyonlar Ligi Grupları için yapılmış durumda.

 

ETKİLİ TRANSFERLER

Transfer sezonunun en hareketli kulübü olan Fenerbahçe'de sezonun bitimi ile Teknik Direktör değişikliği ile başlayan transfer sezonu 8 futbolcunun alınması ile devam ediyor.  İlk olarak Sportif Direktörlüğe Guilano Terraneo'yu getiren Sarı-Lacivertliler ardından İsmail Kartal'dan boşalan Teknik Direktörlük koltuğuna Portekizli Vitor Pereira getirildi. Birçok transfer yapan Fenerbahçe'de, takımla özdeşleşmiş önemli isimler ile de yollar ayrıldı.  Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Pierre Webo, Egemen Korkmaz, Serdar Kesimal, Dirk Kuyt, Mert Günok ve Emenike yollandı. Luis Nani, Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Fernandao, Fabiano Ribeiro, Abdoulaye Ba, Josef De Souza, Robin Van Persie transferleri ile takım güçlendi.

 

RAKİPLERİ TANIYALIM

 

SHAKHTAR DONETSK

Fenerbahçe'nin seri başı olamaması sebebi ile Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda muhtemel rakipleri arasında bulunan Shakhtar Donetsk'te Ukrayna'daki iç savaşı sebebi ile yıldızları bir bir takımdan ayrıldı. Douglas Costa, Bayern Münih'e; Luiz Adriano, Milan'a ve Fernando ise Sampdoria'ya transfer olurken, Ukrayna temsilcisi henüz hiç kimseyi transfer etmedi. Takımın başında tanıdık bir isim olan Lucescu'nun olması, Turuncu-Siyahlılar için belki de tek tesellileri oldu. Kadrolarında halen Avrupa Futbolunun önemli isimlerinden Wellington Nem, Bernard, Fred ve Srna gibi yıldızlar var.

 

AJAX

Fenerbahçe'nin bir diğer muhtemel rakiplerinden olan Hollanda temsilcisi Ajax'ı ise Teknik Direktör Frank de Boer'un çalıştırıyor. Hollanda Lig'ini PSV'nin ardından ikinci sırada tamamlayan Ajax, hemen her sezon önemli oyuncularını Avrupa'nın devlerine kaptırsa da altyapıdan yetiştirdiği gençler sayesinde bir sıkıntı yaşamıyor. Bu sezon şu ana kadar önemli bir isim kaybetmedi. Hollandalı tecrübeli defans oyuncusu Heitinga'yı ve Nemanja Gudelj transfer eden Ajax. Polonyalı forvet Milik'in de bonservisini aldı.

 

MONACO

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'i geçip, çeyrek final oynayan Monaco'da Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda ki rakipleri arasında. Takımın kilit ismi Kondogbia, İnter'e satıldı. Carrasco ise Atletico Madrid'e imza attı. Milan'dan El Shaarawy ve Benfica'dan Cavaleiro, dikkat çeken transferleri.

 

CLUB BRUGGE

Geçen sezon Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ı eleyerek çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Belçika ekibi Club Brugge'da Fenerbahçe'nin rakipleri arasında. Club Brugge önemli oyuncularından hiçbirini kaybetmemiş olsada, transferde genç oyunculara yöneldiler ve takıma az takviyede bulundular.

 

CSKA MOSKOVA

Rusya Ligi'nin önemli ekiplerinden CSKA Moskova'da Sarı-Lacivertli takımın rakipleri arasında. Sezon bittikten sonra henüz transfer yapmayan CSKA Moskova, sözleşmesi biten Oliseh ile yollarını ayırdı. Akinfeev, Berezutski kardeşler, Wernbloom, Dzagoev, Tosic ve Musa gibi kaliteli futbolculara ise kadrolarında duruyor.