Geçtiğimiz sezon Pazarcık'ı Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Pazarcıkspor'da 2015-2016 sezonunda birinci transfer ve tescil döneminin açılmasının ardından herhangi bir kıpırdanma göze çarpmazken, takımın akıbeti belirsizliğini koruyor. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Kulüp yöneticileri, “Birinci transfer ve tescil dönemi başladı. 19 Temmuz Pazar gününe kadar lige katılıp katılınmayacağı federasyona bildirilecek. Liglere  katılım için ilk etapta federasyona : “Kulübün Bölgesel Amatör Ligi'ne katılacağını belirten yönetim kurulu kararının bir sureti. Katılım formu. Antrenman ve müsabakalarda fiilen kullanılacak soyunma odası ve hakem odasına sahip nizami boyutlarda, doğal çim veya uygunluğu Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onaylanmış suni çim zeminli, mülkiyeti kulübe ya da kulübün bağlı olduğu kuruma veya bir başka kuruma ait olup, bu sahanın kulübe tahsis edildiğine dair belge ile saha-stat kriterleri. 25 bin TL tutarındaki kati ve en az bir yıllık banka teminat mektubu veya 25 bin TL'nin nakit olarak yatırıldığına dair banka dekontu. ibraz edilmesi gerekiyor” denildi.
         

2014-2015 sezonunda takımın başında bulunan Teknik Direktör Bülent Okyaz'ın başka bir kulüple anlaştığı öğrenilirken futbolcuların ise görüşmelere devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

 

PAZARCIKSPOR LİGLERE KATILMALI

Önümüzdeki sezon içinde gerekli olan maddi gücü şu an için yönetim olarak sağlamakta da çok ciddi sıkıntılar çekmekteyiz. Yeni sezonda ciddi anlamda bir sponsor veya destek sağlayacak yeni yönetici arkadaşlar bulamadığımız takdirde önümüzdeki sezonda bu lige belki de katılım şansımız olmayacaktır. Yeni sezonda lige katılamadığımız takdirde bütün emeklerimiz boşa gidecektir.

Herhangi bir şekilde destek olmak isteyen, yönetime istekli olan veya sponsor yönetici olmak isteyen ve hatta kendi başkanı ve yönetim kurulu ile gelmek isteyen tüm arkadaş ve ekiplere kapımız sonuna kadar açıktır.
Biz mevcut yönetim olarak her türlü desteği sağlamaya hazırız. Sporu ve Pazarcık'ı seven tüm sevdalılara duyuruyoruz. Her şey Pazarcık için...”


Aslında bu çağrı Pazarcıkspor Kulübü Yönetiminin kamuoyuna yaptığı son çağrı. Çünkü bu güne kadar omuzladıkları maddi ve manevi yükü bundan sonraki süreçte bir avuç insanla götürmeleri mümkün değil.
Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden takımların yarı profesyonel bir anlayışla yönetilmeleri gerekir. Böyle takımlara düzenli gelir sağlayıcı bir kaynak yada sponsor olmalıdır. Yönetimdekilerin desteği ve bağışçıların eline bakarak ilerlemeleri mümkün değildir. Ayrıca kurumsallaşmaları ve belli bir kimliğe sahip olmaları da gerekir. Bu manada bölgemizdeki önemli sanayi kuruluşları kendi isimlerini de vererek bu takımın yaşamasını sağlayabilir güçlü bir yapı oluşturulabilir. İşte bunların hepsinin hesabı bugün yapılmalı.
Aksi takdirde yarın geç olacak.