Kahramanmaraş'ta profesyonel spor müsabakalarında görevlendirilen özel güvenlik görevlilerine yönelik olarak eğitim semineri düzenlendi.

 

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından "Özel Güvenlik Semineri" düzenlendi. Seminerde; spor müsabakalarında özel güvenlik personelinin görevlendirilmesinin 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanununda kayıt altına alındığı belirtildi.  anunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin, Merkezi Spor Güvenlik Biriminin Görev, Yetki ve Sorumlulukları başlıklı 6. Maddesinde,  “Spor güvenlik birimlerine ve müsabaka güvenlik amirlerine ulusal ve uluslararası gelişmeler konusunda ilgili mercilerle birlikte eğitim verilmesini sağlamak”şeklinde hükmün bulunduğuna işaret edildi.

 

Karahanlı Özel Güvenlik A.Ş.’nin eğitim Salonunda düzenlenen seminere yaklaşık 52 özel güvenlik personeli katılırken; yaklaşık 2 saat süren seminerde özel güvenlik görevlilerinin yetki ve sorumluklarını konu alan 6222 Sayılı Yasa, bu yasaya bağlı olarak çıkartılmış olan Yönetmelik ve 5188 Sayılı Özel Güvenlik Yasasının ilgili hükümleri değerlendirildi.

 

Seminer sonunda özel güvenlik görevlilerinin sorularına cevaplar verilirken; Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri "Seminerlerimiz süreç içerisinde diğer özel güvenlik personeline de uygulanacaktır" ifadesini kullandı.