Aksaray'da Kahramanmaraşlı avukatı ofisinde silahla vuran kişi, daha sonra kafasına ateş ederek intihar etti. 

Aksaray'da Eski Sanayi Caddesi üzerinde, çiftçi Abdurrahman D. (46), eski eşinin boşanma davası avukatı aslen Kahramanmaraşlı olan İbrahim Ergin'i (50) ofisinde göğsünden tabancayla vurarak, öldürdü. Aynı silahı başına dayayıp, ateşleyen Abdurrahman D., ağır yaralı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde Aksaray'ın Hamidiye Mahallesi Bediüzzaman Caddesinde bulunan Sefa İş Hanının üçüncü katındaki avukatlık bürosunda yaşandı. İddiaya göre, avukat İbrahim Ergin (47) ile bürosuna gelen Abdurrahman Düzgün (46) arasında bir boşanma davasından dolayı tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede alevlenince Düzgün belindeki tabancayı çekerek avukat İbrahim Ergin’e 5 el ateş etti. Düzgün daha sonra silahı kafasına doğrultarak bir el ateş edip intihar etti. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri adrese sevk edildi. Polis ve sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde avukat İbrahim Ergin'in olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edilirken, ağır yaralı olan Abdurrahman Düzgün ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Düzgün de hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis ekipleri avukatlık bürosunda inceleme yaptı. İncelemelerin ardından avukat Ergin'in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı haber alarak iş yerine gelen Ergin'in yakınları ise büyük üzüntü yaşadı. 

Abdurrahman D.'nin, eski eşinin boşanma davası avukatı İbrahim Ergin'i ofisinde tabancayla vurarak, öldürüp, aynı silahla başına ateş ederek, yaşamına son vermesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı çıktı. Yeşiltepe beldesinde oturan Abdurrahman D.'ye, eski eşinin 2 yıl önce boşanma davası açtığı ve 6 ay önce sonuçlanmasıyla ayrıldıkları öğrenildi.

Abdurrahman D.'nin, avukatlık ofisinde görevlilere, İbrahim Ergin'in memleketi Eskil ilçesinden geldiği ve hemşehrisi olduğu yalanını söyleyip, görüşmek için içeri girdiği belirtildi. Ergin'e tabancayla 5 el ateş eden Abdurrahman D.'nin, odadan çıkıp, ofisin salon bölümünde aynı silahı başına dayayarak, ateşlediği öğrenildi. İbrahim Ergin'in, 23 yıllık avukat olduğu ve 3 çocuğunun bulunduğu belirtildi. 

Aksaray'da, çiftçi Abdurrahman D. (46), eski eşinin boşanma davası avukatı İbrahim Ergin'i (50) ofisinde göğsünden tabancayla öldürmesinin ardından baroya kayıtla avukatlar tepki gösterdi. 

Aksaray Adliye Binası önünde cübbelerini giyip bir araya gelen avukatlar, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı. Avukatlar adına konuşan Aksaray Baro Başkanı Erhan Toprak, “Meslektaşı İbrahim Ergin’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirtti. Avukatların hayatlarının her zaman tehlike içinde olduğunu ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

''Meslektaşımız, davacı vekili olarak mesleğini icra etmekte olduğu bir boşanma davası nedeniyle davalı şahıs tarafından bürosunda katledilmiştir. Bir avukatın öldürülmesi için başka hiçbir şeye gerek yok. Sadece bir dava dilekçesinin yazılmış olması yeterli. Bilinmesini isteriz ki, avukat kimsenin borcunun ve bu borcun ödenmemesinin sebebi değildir. Bilinmesini isteriz ki, avukat paylaşılamayan miras mallarının taraflar arasında yarattığı mal hırsının sebebi değildir. Avukat boşanan ya da boşanmak isteyen tarafların kavgalarının sebebi de değildir. Avukat, gaspçının, katilin, hırsızın, tecavüzcünün iştirakçisi değildir. Avukat, tüm bu örnek olarak saymış olduğum olaylarda kanunların taraflara savunma hakkı tanınma sebebiyle kanunların verdiği yetki ve görevler doğrultusunda görevini icra eden adalet savunucularıdır''  

Yetkililere seslenen Toprak, ''Lütfen bu olayı artık kınamayla, taziye mesajları ile geçiştirmeyelim. Tüm yetkili kurumlarımız, barolarımız ve barolar birliğimizle birlikte bu hastalıklı zihniyetin ortadan kaldırılması için bir araya gelerek ortak akılla bir yol haritası oluşturalım'' dedi.