MHP Kahramanmaraş eski il Başkanı Ömer Özkan, HDP Milletvekili Kemal Bülbül'ün Mecliste yaptığı konuşmasına yazılı açıklama ile "Milletvekilliği ve kürsü dokunulmazlığı ile bağdaşmayan açıkça milletin birliğini ve devletin bütünlüğünü bozmaya yönelik bu konuşmasından dolayı Sayın Cumhuriyet Savcılarımıza açıkça çağrıda bulunuyorum. Bu açıklamam aynı zamanda suç bir duyurusudur." dedi.
 

Ömer Özkan'ın yazılı açıklaması şöyle:

Ömer ÖZKAN SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTi!

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan 2018 Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan bölücü terör örgütünün uzantısı partinin BÜLBÜL soyadlı kargası Kahramanmaraş’ımıza dil uzatmıştır. Devletimiz bölücü terör unsurlarına karşı amansız bir mücadele yürütürken milletimizin ve güvenlik kuvvetlerimizin moralini bozmaya yönelik bu tür hezeyanlara pabuç bırakacak değiliz.

Sözde milletvekili aslında bölücülerin sözcüsü Kemal BÜLBÜL denilen ‘düşkün’ 80 milyonun gözünün içine baka baka 40 yıl önceki elim hadiseleri kaşıyarak “Maraş hâlâ kanıyor, Maraş hâlâ bir yaradır” demiştir. Bizim asla tasvip etmediğimiz açıkça provokasyon olan bu elim hadiseden Kahramanmaraş’ı, Kahramanmaraşlıları, Türk Milletini ve Devletini sorumlu tutmak en hafifinden ahmaklıktır.

"TÜRK DEVLETİ HAİNLERE ASLA MUSAMAHA ETMEMİŞTİR"

İsmini anmaktan imtina ettiğim terör sözcüsü sözde vekil bilmelidir ki Milletin kürsüsünde millete hakaret edilemez. Buna cüret edenin dili koparılır. Devletin sağladığı imkânlarla, devletin bölünmez bütünlüğü hedef alınamaz, buna tevessül edenler müstahak oldukları cezayı peşinen kabul etmiş sayılır. Terör sözcüsü gibi davranan karga sesli güya Kahramanmaraş olaylarını hatırlatmak istemiş. Bunun için de bir 1500 yıllarına kadar giden tarihte geçmiş bir takım isyanlara karşı devletin tavrını kınamış. Sayın sözcü size sayın diyorum bunu iltifat kabul ediniz ancak bilmelisiniz ki Türk Devleti binlerce yıllık geleneğinde başıbozuklara, sergerdelere, hainlere, birliğini ve dirliğini hedef alanlara asla müsamaha etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir.

30 yıl önce şehrimizde yaşanan elim hadise hepimizin yüreğini sızlatmıştır. Biz acımızı yüreğimize gömerken sizin bu acıları provoke ederek rant devşirmenize asla müsaade etmeyeceğiz. Zehrinizi gidin sözcülüğünüzü yaptığınız terör şebekelerine akıtın. Kininizi gidin maşası olduğunuz emperyalist odaklara savurun. Türk Milleti koynunda yılan beslemekten bıktı, artık bizi sokmanıza fırsat vermeyecek gerekirse o uzamış dilinizi boğazınıza tepeceğiz.

Aziz hemşerilerim… Çok kıymetli Kahramanmaraşlılar bu terör şebekelerinin zehirli provokasyonlarına karşı son derece dikkatli olmalıyız. Terör örgütüne karşı devletimizin kazandığı üstünlüğü kendilerince hafif göstermek için ellerinden gelen her türlü hile ve desiseye başvuracaklardır. Sen Antalya milletvekilisin, ne işin olur Kahramanmaraş’la. Kahramanmaraş, Kahramanmaraşlılar sana ne yaptı? Niçin bizim acılarımızı kaşıyarak milletimiz arasına fitne tohumları ekmeye çalışıyorsun. Niçin bölücü örgüt ağzıyla onun sözcüsü gibi konuşuyorsun? Sen nasıl Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletvekilisin, milletin kürsüsünden nasıl millete hakaret edersin?

Buradan Sayın Cumhuriyet Savcılarımıza açıkça çağrıda bulunuyorum. Bu açıklamam aynı zamanda suç duyurusudur. Milletvekilliği ve kürsü dokunulmazlığı ile bağdaşmayan açıkça milletin birliğini ve devletin bütünlüğünü bozmaya yönelik bu konuşmanın metninin TBMM’den temin edilerek ilgili hakkında TCK’da fiilinin karşılığı suçlardan cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ediyorum.