Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile ortak yürüttüğü “Sağlıklı Nesiller İçin Obeziteye Son” projesi kapsamında her Cumartesi izcileriyle sağlıklı yaşam yürüyüşleri gerçekleştiriyor.

 

Lider gençlik Spor ve İzcilik kulübü Derneği proje kapsamında, her hafta Cumartesi günü şehrimizin farklı bir yerinde yaptığı faaliyeti, bu hafta 50 izcisiyle Akif İnan Mahallesinde gerçekleştirdi. Faaliyet hakkında bilgi veren dernek başkanı Ahmet Özkul, “Sağlıklı Nesiller İçin Obeziteye Son” projesi kapsamında lider ve izcilerimizle her hafta Cumartesi günleri Kahraanmaraş'ın farklı yerlerinde sağlıklı yaşam yürüyüşleriyle,  o bölgedeki halkımızın dikkatini obeziteye karşı çekerek, farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

 

Özkul, "Yaptığımız bu çalışmalarla halkımızı obeziteye karşı duyarlı olmaya davet ediyor, gelecek nesillerimizin daha sağlıklı olması yönünde, halkımızla, yerel medyamızla ve tüm STK'larımızla el birliği ile daha gayretli çalışmalar yapmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.  Özkul, yapılan çalışmaların halkımıza duyurulmasında emeği geçen medya temsilcilerimize teşekkürlerini iletti.