Diyarbakır'da terör operasyonu. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, Lice,  Hazro, Kocaköy ilçeleri sınırları içerisinde, 13 Ocak'ta Jandarma Özel Harekat,  Jandarma Komando, Polis Özel Harekat timleri ve güvenlik korucularının  katılımıyla terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen "Bayrak-111 Şehit Jandarma  Uzman Onbaşı Mehmet Kara-02 Müşterek Operasyonu" dün saat 22.00 itibariyle  tamamlandı.

Operasyonda PKK'lı teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınak  imha edildi. Sığınakta,  4 gözlü set üstü ocak ve çok sayıda yaşam  malzemesi ele geçirildi.

Minareye uyuşturucu gizlemişler

Narkoterörle mücadele kapsamında, Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde  caminin minaresine saklanmış jelikan bidonda esrar bulundu. Operasyonda 44 kilogram kubar, 187 kilogram toz olmak üzere toplam 231  kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Geçici olarak teşkil edilen 4 yol kontrol ve arama noktalarındaki  uygulamada, asker kaçağı olduğu tespit edilen 3 kişi tebligat yapılarak serbest  bırakıldı.

Güvenlik güçlerine daha önce ateş açan şüpheli yakalandı

Operasyon bölgesinde 11 konut ve eklentisinde adli arama yapıldığı  ifade edilen Valilik açıklamasında, şu bilgilere de yer verildi: "03 Eylül 2018'de Hazro ilçesi Çitlibahçe Köyünde İçişleri  Bakanlığınca Yeşil  renk kodu ile aranan Sözde Amed Eyalet Halkla ilişkiler ve  Maliye sorumlusu Hakkı  Şiyar kod adlı Deniz Yüksel'in aralarında bulunduğu 2  PKK'lı teröristin ölü olarak etkisiz hale getirilmesi terör olayında, temas  esnasında  güvenlik güçlerine değişik noktalardan ve evlerden ateş açan  şüphelilerden olay tarihinde alınan atış artığı svabı pozitif çıkan ve hakkında  yakalama kararı çıkarılan şüpheli M.T, 'Kasten Öldürme' suçundan aranma kaydı  bulunan Y.T. ve H.T, evinde terörist kıyafetli fotoğrafları bulundurarak 'Terör  Örgütü Propagandası Yapmak' suçunu işleyen F.T ve R.T. ile aramada elinde bulanan  uyuşturucu dolu poşeti atarak kaçmaya çalışan M.Ö. olmak üzere toplam 6 kişi  yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince gözaltına alındı."