Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu­’nun açık­la­dı­ğı eko­no­mi­de dö­nü­şüm prog­ra­mın­dan mev­cut me­mur­la­ra ta­yin, me­mur ol­ma ha­ya­li ku­ran­la­ra ise kö­tü ha­ber çık­tı.


9 AYDA BELİRLENECEK

 

Me­mur­lar­la il­gi­li ya­pı­la­cak dü­zen­le­me ve ye­ni per­so­nel po­li­ti­ka­sı­nın ipuç­la­rı dö­nü­şüm prog­ra­mı­nın “Ka­mu Har­ca­ma­la­rı­nın Ras­yo­nel­leş­ti­ril­me­si Prog­ra­mı Ey­lem Pla­nı­”n­da açık­lan­dı. Plan­da, ka­mu ku­rum­la­rın­da perso­nel ta­van­la­rı­nın be­lir­le­ne­ce­ği, ku­rum­la­rın ih­ti­yaç duy­du­ğu me­mur­la­rın ön­ce­lik­le atıl per­so­nel kullanıla­rak kar­şı­la­na­ca­ğı bil­di­ril­di.

 

Önü­müz­de­ki 9 ay içe­ri­sin­de ta­mam­lan­ma­sı plan­la­nan ye­ni pla­na gö­re me­mur­la­rın ça­lış­ma, atan­ma ve tayin­le­ri­ne yö­ne­lik üç kri­tik ça­lış­ma yü­rü­tü­le­cek. Bu kap­sam­da ön­ce­lik­le ka­mu­da­ki her bir ku­ru­mun istihdam ede­bi­le­ce­ği per­so­nel sa­yı­sı­na yö­ne­lik ye­ni üst sı­nır ge­ti­ri­le­cek. Ku­rum­lar bu sı­nı­rın üze­rin­de memur alı­mı ya­pa­ma­ya­cak.


İkin­ci aşa­ma­da ka­mu ku­rum­la­rı tek tek ta­ra­na­rak ih­ti­yaç faz­la­sı ve atıl per­so­ne­lin lis­te­si çı­ka­rı­la­cak. Üçün­cü aşa­ma­da ise ih­ti­yaç faz­la­sı gö­rü­len tüm me­mur­lar, me­mur açı­ğı olan ku­rum­la­ra na­kil yo­luy­la dağı­tı­la­cak.


KİMLER İHTİYAÇ FAZLASI?


Prog­ram­da me­mur­la­rın han­gi kri­ter­le­re gö­re “ih­ti­yaç faz­la­sı­” sa­yı­lıp ça­lış­tık­la­rı ku­rum­lar­dan  gönderileceğine iliş­kin bir bil­gi yer al­ma­dı.

 

Ku­rum­la­rın­da is­ten­me­yen bir­çok me­mu­run si­ya­si dü­şün­ce ya da ya­şam tar­zı gi­bi ki­şi­sel ge­rek­çe­ler­le “ihtiyaç faz­la­sı­” adı al­tın­da baş­ka ku­rum­la­ra nak­le­dil­me­sin­den en­di­şe edi­li­rken, baş­ka ku­rum­la­ra gönderilen me­mur­la­rın ge­ri dö­nüş yo­lu­nun da çı­ka­rı­la­cak ye­ni ya­sal dü­zen­le­me­ler­le ka­pa­tı­la­ca­ğı ifa­de edi­li­yor.