Uşak’ta kırmızı ışıkta bekleyen LPG’li araç alev alev yandı. Araç yanarken canını hiçe sayan vatandaş, yardım etmek yerine video çekmeyi tercih etti.

 

Ankara’dan İzmir istikametine seyir halinde olan 64 LB 767 plakalı otomobil, Uşak merkez Stadyum kavşakta kırmızı ışıkta beklerken bir anda yanmaya başladı. Sürücü Orhan Yılmaz otomobilden çıkarken, çaresizlik içerisinde aracının yanmasını izledi. Araca ilk olarak polis ekipleri müdahale ederken, kısa sürede gelen Uşak Belediyesi itfaiye ekipleri LPG’li aracı söndürerek kontrol altına aldı. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

 

Araç sahibi Orhan Yılmaz benzinlikten yeni yakıt aldığını ve aracının benzinle çalışmadığını belirterek, oto sanayiye gitmek üzere olduğunu söyledi. Yılmaz, “Araba benzinde çalışmadı, ben de sanayiye gidiyordum. Kırmızı ışıkta durdum, bir anda ses geldi ve araç yanmaya başladı. Neden olduğunu anlayamadım. Aracım kullanılamaz hale geldi” dedi.

 

Öte yandan, araç yanarken LPG tankının patlama riskine aldırış etmeyen vatandaşlar, cep telefonları ile o anları görüntülemeye çalıştı. Canlarını hiçe sayan vatandaşlar yardım etmek yerine video çekmeyi tercih etti.

 

ERTUNÇ ÖZTÜRK