Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Amasya ve Tokat çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Amasya ve Tokat çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Osmaniye, öğle saatlerinde Artvin'in kıyı kesimi ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.