Alman medyası silahların niteliğini tartışmaya başlarken, Allgemeine Zeitung, Irak’taki Kürtler’in ‘Batı'nın piyadelerine dönüşmüş’ durumda olduğunu yazdı.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, bölgedeki tehditin giderek arttığını vebuna kayırsız kalırlarsa Avrupa ve Almanya'nın da bu tehdite maruz kalacağını söyledi.

 

Alman Medyasından Yorumlar

 

Kölner Stadt Anzeiger, Almanya'nın bu tarihi kararla, sialhların Kürtlere teslim edildikten sonraki akıbetinin kontrol edilemeyeceği gibi bazı riskler de aldığını vurgularken “Tüm bu riskleri ortadan kaldırmanın tek yolu; Alman silahları, Alman askerlerinin elinde kalmalı. ‘Kürtleri bu savaşta barbarlığa karşı yalnız bırakmayız ve onlara silah desteği yaparız' tutumu anlaşılır olsa da yine de çok da gönüllü yapılan bir şey değil. Pis işleri başkalarına bırakıyoruz. Silah sevkiyatına ilişkin tüm argümanlar, Irak'a bir askeri müdahale düzenlemek için de öne sürülebilir. Bu talep zaten kısa bir süre içerisinde dile getirilecektir. Peki ya sonra?” diye yazdı.

 

Frankfurter Allgemeine Zeitung ise  Irak’taki Kürtler’in ‘Batı'nın piyadelerine dönüşmüş’ durumda olduğunu yazdı. Gazete, “Her tür riske karşın, sadece gece dürbünleri ile değil, daha iyi bir silahlanma imkânı sağlanması doğru. Silah sevkiyatı yapanların hata işlediği yanılgısına kapılmak yanlış olurdu” diye ekledi.