Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, üniversitenin kişiler üzerinden yıpratılmaması için kamuoyuna ve basına çağrı da bulundu.

 

Kanal Maraş Genel Yayın Danışmanı Mustafa Karaaslan ve Genel Yayın Koordinatörü Akif Arslan, Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci ve Özgür Haber Gazetesi Sahibi Neşe Yıldızhan ile birlikte KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'yi makamında ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileğinde bulundular. Deveci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, gazetecilerin KSÜ ile ilgili sorularını da cevaplandırdı.

 

 

KSÜ'deki görevlendirmelerle ilgili son zamanlarda sosyal medya ve haberler üzerinden yapılan eleştirileri soran gazetecilere samimi açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Durmuş Deveci, "KSÜ bu kentin üniversitesidir. Kişiler üzerinden kurumun yıpratılmasını hoş karşılamam. Paylaşımlarda ve haberlerde daha duyarlı davranılmasını bekliyorum" dedi. Her şeyi yasal olarak yaptığını dile getiren Deveci, görevlendirmelerin siyasi ve farklı düşüncelere bakarak yapmadığını ve tamamen liyakat esasına dayandırdığını anlattı.

 

Ziyaret sonunda Kanal Maraş'ın sorularını cevaplandıran KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, KSÜ'nün başarısının bu kentin başarısı olduğunu söyledi.