Ticaret Bakanlığı gümrüklerde kaçaklığı önlemek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda gümrüklü sahaların güvenliğinin sağlanması için milli piyade tüfeği MPT 55 kullanılacak. Diğer taraftan kaçakçılığa karşı istihbarat kapasitesi de geliştirilecek. Kurulum işlemleri tamamlanan İstihbarat Bilgi Sistemi’nin geliştirilmesi için çalışmalar sürdürülecek. Taşrada belirli pilot idarelerde programın kullanımı yakından takip edilecek ve hatırlatma eğitimleri yapılacak. Bu yılın ilk yarısında kaçakçılıkla mücadeleye yönelik kara sınır kapılarıyla hava ve deniz limanlarında teknik cihaz alımlarıyla kapasitesi artırılmıştı.    

100 ADETLİK ALIM YAPILACAK
Kaçakçılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi ve gümrüklü sahaların güvenliğinin sağlanması için milli piyade tüfeği MPT 55 kullanılacak. Ticaret Bakanlığı bu yıl içerisinde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’ndan (MKE) 100 MPT 55 piyade tüfeği ve 20 bin mermi alımı yapacak.

DEDEKTÖR KÖPEKLERDEN ÖNEMLİ BAŞARI
Öte yandan dedektör köpeklerle de etkin bir mücadele yürütüldü. Haziran ayı sonuna kadar 153 dedektör köpekle yapılan 31 aramada 450 paket tütün, 1 milyon 547 bin 80 adet sigara ve 75 milyon 584 bin lira değerinde 648 kg ağırlığında uyuşturucu maddesi yakalandı.