Vali M.Hakan Güvençer koltuğunu temsili olarak İlkokul öğrencisi  Lütfi Eren Bilal'a devretti.  

 

 

Vali Mustafa  Hakan Güvençer, Göreve ilk başlaması nedeniyle yapması gereken hizmetler ve görevler için bilgiler verirken,

 

Temsili olarak göreve başlayan Eren Bilal şu mesajları verdi: ‘’Değerli konuklar sayın basın mensubları, hepiniz hoş geldiniz.İlk olarak bu makamın asıl sahibi Mustafa Hakan Güvençer’e bana bu makama oturma fırsatı verdiği için teşekkür ederim.

  

Bugün 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı, şuan içimde büyük gurur ve mutluluk taşıyorum. Çünkü sevgili Kahramanmaraş şehrimin dört bir yanında yaşayan çocukları temsil ediyorum.Temsil ettiğim tüm çocuklar adına da bu kutlu günü bize hediye eden Mustafa Kemal ATATÜRK'e de ayrıca teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlık ve Çocuk Bayramı,Dünya’da ilk ve tek çocuk bayramıdır.bugün bizler için bir bayram, dünya çocuklarıyla aramızda  dostluk köprüsüdür. Dini ,dili,ırkı ve cınsiyeti ne olursa olsun barış içinde yaşayıp eğitim almak tüm çocukların hakkıdır. Özellikle ülkelerindekı savaştan kaçıp bizlere sığınan Suriye'li çocuklarında bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlık ve Çocuk Bayramı, halkımıza ve tüm çocuklara kutlu olsun. ‘’

 

Daha sonra ise Eren Bilal  Vali olarak ilk talimatını verdi :

 

‘’Bu vesile ile vali olarak ilk talimatımı vermek istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıni ilimizdeki tüm çocukların çoşku ile kutlamaları  için üçretsiz eğlence etkinliklerinin düzenlenmesini ve etkinlikler için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyorum’’ dedi.