Adana'da kız kaçırma meselesi yüzünden davalık olan iki aile mensupları, duruşma çıkışı adliye önünde bıçaklı, tabancalı kavga edince 4 kişi yaralandı. Tabancayı kullanan zanlıyı, simitçi kılığındaki polis yakaladı.

 

İddiaya göre, Ersin T., Seyit A.'nın kızı Media A.'yı (18) bir yıl önce kaçırdı. Bunun üzerine Seyit A. ile eşi Kamuran A., Ersin T.'nin kızlarını zorla kaçırdığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Bir süre sonra da aile kızlarını geri aldı. Bu sırada savcılık suç duyurusunu kabul ederek konunun mahkemeye taşınmasını sağladı. Bugün sabah da iki aile mensupları Adana Adliyesi'ndeki duruşmaya geldi.

 

Ersin T., kızı kaçırmadığını kendi gönlüyle evlenmek için kendisine geldiğini söyledi. Bu ifade üzerine iki aile arasında mahkemede tartışma başladı. Saat 10.30 sıralarında duruşma sona erince aileler adliyeden çıktı. Mahkemede başlayan tartışma adliye önünde de devam edince polis tarafların tartışmasını ayırdı. Ancak adliye önünden ayrılan iki aile bu kez de adliye ile İnönü Parkı arasında tartışmaya başladı. Bu arada T. ailesinden bir kişi Kamuran A.'ya saldırdı.

 

Bunun üzerine iki aile arasında bıçaklı, tabancalı kavga başladı. Belinde iki tabanca olan Seyit Hikmet A. tabancalarını çıkartıp karşı tarafa doğru ateş açtı. Bu arada Aydın A. da yanında getirdiği bıçakla karşı tarafa saldırdı. Kavgada Yaşar E., Cumali T. ve Ersin T. tabanca ile Mehmet T. ise bıçakla yaralandı. Yaralılardan biri kafasından iki mermi ile yaralandı. Yaralı hemen özel bir hastaneye kaldırılırken, şans eseri mermilerin kafasını sıyırdığı, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Diğer yaralılar da olay yerine gelen ambulanslar ve özel araçlarla hastanelere kaldırılırken, hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

 

SİMİTÇİ GÜVEN TİM, ÇİFT TABANCALI ZANLIYI YAKALADI

 

Bu arada, adliye etrafında simitçi kılığındaki güven tim polisi tabanca seslerini duyar duymaz olay yerine koşarak müdahale etti. Polis, çift tabancalı zanlı Seyit Hikmet T.'yi olay yerinden kaçmak isterken yakaladı. Bu arada diğer polisler de bıçağı kullanan zanlı Aydın A.'yı olay yeri yakınlarında yakaladı. Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

FATİH KEÇE / ADANA