FETÖ'nün darbe girişimi sırasında beyin takımı olan Yurtta Sulh Konseyi'nin normal askeri hiyerarşide en düşük rütbelisi ve en genci darbeci yüzbaşı Ahmet T. dün Akıncı davasında hakim karşısına çıktı.

15 Temmuz gecesi 47 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Kuvvetler'i bombalayanlar başta olmak üzere havadan ölüm yağdıran uçakları yönlendiren, "AK Parti ve Beştepe'de ne kadar cam çerçeve varsa indirin" sözleriyle alçak uçuş talimatları veren hain yüzbaşı Ahmet T.'nin  iddianameye giren ses kaydını yalanlayıp takıyyecilikte sınır tanımadı.

LANET REPLİKLERİ: "15 Temmuz menfur darbe girişimini lanetliyorum" sözleriyle savunmasına başlayan darbeci, "Böylesine bir ihaneti, Atatürkçü bir subay olarak kabul etmiyorum" sözleriyle tamamladı. Ahmet T. "Darbeyi planlayanlar ve yönetenler beni ve benim gibi olanları alçakça kullanmaya çalışmışlardır" dedi.

İNKAR ETTİ: Diğer kritik noktalardaki darbeciler gibi "her şeyi toptan inkar etme" yöntemini uygulayan Ahmet T., Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Meclis, TÜRKSAT, Gölbaşı Özel Harekat Dairesi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü bombalayan uçakları yönlendirirken yaptığı telsiz konuşmalarını, pilotlara "eline sağlık" dediğini pişkince inkar etti.

Ahmet T. reddettiği telsiz konuşmalarının başında, uçakların 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve AK Parti üzerinde alçaktan hızla uçuş yaparak halk ve siyasetçiler üzerinde korku yaratmaya yönelik, "AK Parti ve Beştepe'de cam çerçeveyi indirin" şeklindeki sözleri geliyordu.

Kalkışma öncesinde Akıncı Üs Komutanı darbeci Hakan Evrim ile birlikte Diyarbakır'a giderek özel mühimmatlar temin edip dönen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelin bulunduğu bölgenin fotoğraflanması için yürüttüğü faaliyetleri inkar eden darbeci Ahmet T., Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürekli "Sayın" diye söz etti.

Ahmet T. savunmasında, o gece Akıncı Üssü'nde maskeli ve eli silahlı kişiler olduğunu, bu kişilerin kendilerini sindirdiğini ileri sürdü.

Diğer darbeciler gibi bu kişilerin üsse nasıl girebildiklerine açıklama getiremeyen Ahmet T., darbe girişiminin Akıncı Üssü dışındaki, "harekât merkezi" gibi bir merkezden yönetildiğini söyleyerek de hedef saptırma gayreti içine girdi.

Ahmet T., darbe girişimini yönlendiren Hakan Karakuş gibi kritik isimleri de korumaya çalıştı, darbe girişiminden saat 01.00 sıralarında haberdar olduğunu, üsten çıkmaya çalıştığını ancak tel örgülerin silahlı kişiler tarafından tutulduğunu iddia etti.

Ahmet Ahmet T.'nin, darbeci tuğgeneral Bekir Ercan Van ve pilot kurmay yüzbaşı Seyfettin Bilgin tarafından eğitilen '16 seçme FETÖ'cü yüzbaşı' arasında olduğu ortaya çıkmıştı.

(Sabah)