Türk edebiyatının önemli isimlerinden Kudüs Şairi Nuri Pakdil tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Pakdil'in vefat haberini Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın duyurdu. Twitter'dan açıklama yapan Kalın, "Nuri Pakdil Bey Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir güzel insan daha göçtü... Mekanı cennet olsun" dedi.

Hayatını Kudüs'e adayan usta şair bundan 4 yıl önce Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılma hayalini gerçekleştirmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DUA ETMİŞTİ

Pakdil,Mescid-i Aksa'da cuma namazı öncesinde Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyni ve Aksa imamlarını odalarında ziyaret ederek, bir süre sohbet etmişti.

 Kudüs şairi, cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, "Kudüs'te bulunmaktan duyduğu sevinci anlattı ve kendisine dua ettiğini" ileterek Erdoğan'a da dua ettiğini bildirmişti.

Ziyaretinde Türk halkının Filistin meselesini kendi meselesi olarak algıladığının altını çizen Pakdil, şunları söylemişti:

"Zaten Türk milleti her zaman Filistinlilerin yanında olmuştur. Daha da önemlisi Filistin bir bütün olarak Osmanlı imparatorluğunun parçasıydı. Müsaadenizle Kudüs'ü çok sevmemin sebebini de belirtmek istiyorum. Ezeli ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammed'in miraca çıkarken ayak bastığı son yeryüzü parçası Kudüs olduğu için biz burayı çok seviyoruz. Kudüs bizim için çok kutsal bir yerdir. Kudüs sevgisi bizden uzaklaşamaz. Biz de Kudüs'ten uzaklaşamayız. Kudüs bizim namusumuzdur.

"İSLAM DÜNYASININ KURTULUŞU, TÜRKİYE'NİN AYAĞA KALKMASIYLA OLACAK"

Zaten İslam dünyası kendi arasında kavgalı durumdadır ve maalesef Kudüs'e yönelme imkanı şu anda gözükmüyor. İslam dünyasının kurtuluşu ancak ve ancak Türkiye'nin ayağa kalkmasıyla mümkün olacaktır. Ben yeryüzündeki İslami hareketin, Türkiye'den başlayacağına inanıyorum. Bu inancı içimde her zaman capcanlı tutuyorum. Türkiye'deki İslami uyanışa büyük önem veriyorum"