Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen polis memuru Ömer Faruk Sayıl (23) naaşı, İkamet ettiği memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. 

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz, Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya ile polis memurları Mücahid Soydemir ve Ömer Faruk Sayıl için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlenmesinin ardından Şehit Polis Memuru Kahramanmaraş'a getirildi. 

 

 

Kahramanmaraş Havalimanında Şehidin eşi ve Babası Abid Annesi Hatice Kardeşleri ve yakınlarının hazır bulunduğu sırada Askeri Uçak Kahramanmaraş Havalimanı'na indi. Şehidin akrabaları ve yakınları, şehidin naaşı uçaktan indirilişi sırasında gözyaşı dökerken "Gitme dedik Sana" diye feryat ettiler.  

 

Sayıl'ın naaşını, yakınları, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Adalet Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti İlçe Başkanları Fırat Görgel ve Ö.Bilal Debgici, Ak Parti eski Milletvekili Sıtkı Güvenç, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile diğer yetkililer karşıladı. 


Uçaktan tören mangası tarafından alınan Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Vali Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehidin babası Abdi Sayıl ve yakınlarına başsağlığı diledi. Vali Güvençer Şehidin Babasını kendi makam aracına aldı.   


Sur’da PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Polis Memuru için yapılan karşılama töreninde yürek yakan görüntülere sahne oldu. Şehidin yakınları, tabutun başında uzun süre gözyaşlarına boğuldu.  

 

Şehidin cenazesi yarın Cumartesi günü öğle namazına müteakip Ulucami'den kaldırılacağı belirtildi.


HABER KAMERA :İsmail BOZDOĞAN