Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu İstişare heyeti başkanı Öcal Ünal yapılan çalışmalarla kurulu bilgilendirdiği toplantıda federasyonun artısı ve eksisi ne olur konu ve konu başlıkları masaya yatırıldı.

 

Önceki gün İstanbul Andırınlılar Derneğinin ev sahipliğinde, Kahramanmaraş Platformu Başkanı Ali Cemal Özdemir, Ekinözü (Cela) Derneği Başkanı Nuri Kesgin, Kahramanmaraşlı Kamu Çalışanları Platformu ve Elbistan Dernek Başkanı Mükremin Dernek ile birlikte geçtiğimiz ay kurulan Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği Başkanvekili Eyüp K Kılcı, TURSAB yöneticilerinden ve turizmci Süleyman Gök, Araştırmacı Yazar Celil Çınkır, Av. Ali Çanak, Halil Havan, İstanbul vergi daireleri müdürlerinden Celil Eskici ve Andırınlılar Derneği yönetimi kurulu üyeleri katıldı.

 

 

Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu İstişare heyeti başkanı Öcal Ünal yapılan çalışmalarla kurulu bilgilendirdiği toplantıda federasyonun artısı ve eksisi ne olur konu ve konu başlıkları masaya yatırıldı. İstanbul’da faaliyet gösteren 35 tane derneğimizin olduğu bunların 3 tanesi il merkezli 1 tanesi iller arası Kardeşlik köprüsü derneği 7 ilçe derneği (1 Andırın, 1 Afşin, 1 Göksun, 1 Ekinözü, 4 Elbistan, 1 Türkoğlu ve 1 Pazarcık) olmakla beraber 21’nin ise köy ve kasaba derneğinin olduğu belirtildi.

 

Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği Başkanvekili Eyüp K Kılcı’nın yaptığı araştırma da; Ankara, Adana, Antakya, Antalya, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Elazığ, Gümüşhane, Hatay, İzmir, İstanbul, İçel, Kocaeli, Karaman, Konya, Kayseri, Kastamonu, Malatya, Niğde, Osmaniye, Ordu, Samsun, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Tekirdağ, Uşak ve Yozgat’ta derneğimizin kurulduğunu söyledi.

 

 

Kılcı konuşmasında; "Bizler bugün ilk federasyonumuzun kurulmasını değil de il konfederasyonlarımızın kurulup başarıyla imza attığı birlik ve dayanışma konusunda projelerinin memleketimize ve yurttaşlarımıza getirisini konuşmalıyız derken, hala da geç kalınmış değiliz, öncelikle ilçe dernekleri federasyonumuzu kurmalı ve il federasyonları çatısıyla konseyimizi kurmalıyız" diyerek görüşlerini ifade etti.

 

Turizmci Süleyman Gök, birlikten kuvvet doğar bir olalım federasyondan konfederasyona konsey kurmaya doğru birlikte ve dayanışma içerisinde yürüyelim dedi.

 

Kahramanmaraş Platformu Başkanı Ali Cemal Özdemir konuşmasına 2011 yılında Galatasaray Lisesi önünden Taksim anıtına yürürken Fransa konsolosluğuna karanfiller atılan 12 Şubat kurtuluş yürüyüşünün hafızalara kazındığını ve aynı organizasyonların bir daha yapılamadığını söylerken, daima birlikte bir arada olmakta hayır var dedi.

 

Dernek başkanları ve toplantıya katılanlar sırasıyla görüşlerini beyan etti. Federasyon İstişare heyeti başkanı Öcal Ünal’a toplantıda çıkan sonuçlar iletilirken, toplantı sonrası heyet hep birlikte İstanbul’daki Kahramanmaraşlıların lezzet durağı Mevlüt Usta ‘da kelle paça ziyafetiyle son buldu.