Kahramanmaraş'ta iş gücü piyasasının analizi için 13 Mart - 30 Nisan 2015 tarihleri arasında anket uygulaması yapılacak.

 

 

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu ve Kurumun 2013-2017 Stratejik Planı gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa, Türkiye genelinde ise iki defa işgücü piyasası analizi gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda, 2015 yılı İşgücü Piyasa Araştırması’nın (İPA) alan çalışması Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğünce 16 Mart-30 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Açıklamada "İşgücü Piyasa Araştırmasının, Kurumumuzca sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağı düşünülmektedir. Çalışma kapsamında yapılan işyeri ziyaretleri ile hem Kurum hizmetleri tanıtılacak hem de tespit edilen açık işler Kuruma kazandırılmaya çalışılacaktır. Ayrıca, araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin verilerin Yıllık İşgücü Eğitim Planı hazırlanırken, ilgili yönetmelikler gereği dikkate alınması gerekmektedir. 2015 yılı İl Müdürlüğü hedeflerine ulaşmak ve performansta başarı göstermek için İPA uygulamasının etkinliği belirleyici olacaktır" denildi.

 

Bu nedenle, Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren bin 805’i 10 ve üzeri 59’u ise 2 ile 9 arasında işçi çalıştıran toplam bin 864 işyerine 13 Mart - 30 Nisan 2015 tarihleri arasında ziyaret edilerek anket uygulanması planlandı. İl genelinde yapılacak bu araştırmanın amacı, "yerel düzeyde uygulanacak aktif işgücü piyasası politikalarının etkin ve ihtiyaca uygun olmasını sağlamak amacıyla işverenlerin görüşüne başvurmak, yine işverenlerimizin gelecekte ihtiyaç duyacağı işgücünü İŞKUR olarak yetiştirmek üzere politikalar üretmek" olarak açzıklandı.

 

Kurum personelleri işyeri ziyareti esnasında işverenlere danışmanlık ve ihtiyaç duyulan elemanları temin hususunda yardımcı olacaklar.